Νέο τεράστιο ρεκόρ από το πουθενά για το Steam!

Γράφει ιστορία η πλατφόρμα της Valve
10 Μαρτίου 2024 21:20
Νέο τεράστιο ρεκόρ από το πουθενά για το Steam!

Μόλις πριν μερικές ημέρες, στις αρχές του Μαρτίου, το Steam κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ παικτών του σε ένα συνηθισμένο Σάββατο. Το επίτευγμα αυτό ήταν αρκετά ασυνήθιστο μιας και δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, όπως για παράδειγμα κάποιο μεγάλο launch, ούτε διανύουμε κάποια εορταστική περίοδο, όπως αυτή των Χριστουγέννων που σπάνε συνήθως τα ρεκόρ engagement. Κι όμως, η πλατφόρμα της Valve συνεχίζει να σαρώνει και μεγαλώνει οργανικά. Κάπως έτσι, το ρεκόρ αυτό μόλις έσπασε ξανά και μάλιστα με θεαματικό τρόπο!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Steam έσπασε το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών του, με άλμα της τάξεως του εκατομμυρίου. Αναλυτικότερα, η PC πλατφόρμα ξεπέρασε τους 35 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, με 35,385,530 να είναι συνδεδεμένοι σε μια στιγμή σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου του 2024. Από αυτούς, οι 11,117,276 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί στις 2 Μαρτίου, όταν στην πλατφόρμα της Valve συγκεντρώθηκαν 34,298,950 ταυτόχρονοι χρήστες. Βέβαια, τότε 11,139,189 έπαιζαν παιχνίδια και έτσι το νέο ρεκόρ δεν είναι διπλό. Βέβαια, η διαφορά στους συνδεδεμένους χρήστες είναι ξανά πολύ μεγάλη, αφού ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam, για άλλη μια φορά η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτιζόταν από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike 2 ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, έχοντας ανακτήσει πλέον τη θέση του στην κορυφή. Αμέσως μετά ακολουθεί το DOTA 2 , ενώ τρίτο βρέθηκε το PUBG: BATTLEGROUNDS που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ακόμη και τόσα χρόνια μετά. Σταθερά υψηλά, στην τέταρτη θέση, ήταν το Apex Legends που διατηρεί μια πολύ πιστή βάση παικτών.

Το πέμπτο δημοφιλέστερο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του ρεκόρ ήταν το HELLDIVERS 2, το οποίο παραμένει viral από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, με την PC κοινότητα να το έχει αγκαλιάσει. Το peak του τίτλου για το εν λόγω εικοσιτετράωρο ήταν οι 407,372 παίκτες. Και το Palworld συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά, καταλαμβάνοντας την ένατη πλέον θέση στα charts, με 171,997 παίκτες.