Counter-Strike 2: Τελειώνει η Valve την υποστήριξη σε 32-bit Windows

Τι ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της
10 Οκτωβρίου 2023 20:07
Counter-Strike 2: Τελειώνει η Valve την υποστήριξη σε 32-bit Windows

Στα ξαφνικά η Valve και περίπου μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμα του Counter-Strike 2 είχε να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην κοινότητα του παιχνιδιού, η οποία δεν είναι και τόσο ευχαριστημένη ειδικά στο Esports κομμάτι της

Μέσα από το επίσημο FAQ του Counter-Strike 2, η Valve ανακοίνωσε πως σταματά την υποστήριξη 32-bit Windows και παλιότερου hardware με DirectX 9, μαζί με το macOS, υποστηρίζοντας ότι "συνδυαστικά αντιπροσώπευαν λιγότερα από το 1% των ενεργών παικτών στο CS:GO"

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η Valve: "Οι χρήστες DirectX 9 και/ή 32-bit Windows δικαιούνται επιστροφή χρημάτων για την αναβάθμιση σε Prime Status αν η αγορά τους έγινε στο Steam μεταξύ της ανακοίνωσης του Limited Test του Counter-Strike 2 (22 Μαρτίου 2023) και της κυκλοφορίας του Counter-Strike 2 (27 Σεπτεμβρίου 2023). Τα CD keys, τα δώρα και τα accounts με ban δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή χρημάτων".

Ωστόσο, δεν κόβει άμεσα την υποστήριξη δίνοντας λίγο χρόνο προσαρμογής σε όσους έπαιζαν το CS:GO σε τόσο παλιά συστήματα καθώς εκεί η 32-bit έκδοση θα πάψει να υφίσταται μετά τη 1η Ιανουαρίου 2024. 

Πλέον, το Counter-Strike 2 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε 64-bit Windows και Linux λειτουργικά. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση από πλευράς της ούτως ώστε να βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού και να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμβατότητα σε αυτές τις πλατφόρμες.