Xbox - Activision: “Πράσινο φως“ από τη βρετανική CMA - Πιο κοντά από ποτέ να κλείσει το deal

Ξεπεράστηκε το τελευταίο εμπόδιο στην ιστορική συμφωνία των $69 δις
13 Οκτωβρίου 2023 11:25
Xbox - Activision: “Πράσινο φως“ από τη βρετανική CMA - Πιο κοντά από ποτέ να κλείσει το deal

Τελικά, η απόφαση που ούτε λίγο ούτε πολύ η Microsoft περίμενε ήρθε, καθώς η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision. 

Επομένως, το τελευταίο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της εξαγοράς-μαμούθ της Activision από την Microsoft ύψους $69 αποτελεί πλέον παρελθόν και μένουν οι τυπικές πλέον διαδικασίες από τους δύο κολοσσούς, ούτως ώστε να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η συμφωνία, ύστερα από ένα σήριαλ δικαστικών -και όχι μόνο- αντιπαραθέσεων, το οποίο διήρκησε 18 μήνες. 

Η βρετανική CMA έγραψε σε ανακοίνωσή της στο X (πρώην Twitter) τα εξής: "Εγκρίναμε τη νέα συμφωνία για την αγορά της Activision από τη Microsoft χωρίς τα δικαιώματα του cloud gaming. Τον Αύγουστο, η Microsoft έκανε μια παραχώρηση που θα προέβλεπε ότι η Ubisoft, αντί της Microsoft, θα αγόραζε τα δικαιώματα του cloud gaming της Activision.

"Αυτή η νέα συμφωνία σταματά τη Microsoft από το να αποκλείσει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming, διατηρώντας ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες για τους gamers που παίζουν cloud στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Το γεγονός αυτό σχολίασε και ο Brad Smith, πρόεδρος της Microsoft, λέγοντας ότι είναι ευγνώμον για την απόφαση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής. "Έχουμε πλέον περάσει το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο για να κλείσουμε αυτή την εξαγορά, η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τους παίκτες και τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως" ανέφερε χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του στο Χ. 

Το "ΟΚ" της CMA ήρθε ύστερα από μια τροποποιημένη πρόταση της Microsoft να παραχωρήσει τα cloud gaming δικαιώματα των παιχνιδιών στη Ubisoft.