Ένας κολοσσός σκέφτεται να εξαγοράσει την EA

Όχι, όχι αυτός που νομίζετε
11 Οκτωβρίου 2023 02:30
Ένας κολοσσός σκέφτεται να εξαγοράσει την EA

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Microsoft αναμένεται αυτή την εβδομάδα, μετά από μήνες αντιπαράθεσης με τις ρυθμιστικές αρχές και ανταγωνιστικές εταιρίες όπως η Sony, να κλείσει την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως φαίνεται όμως, αυτή μάλλον δε θα είναι η τελευταία εξαγοράς τέτοιας κλίμακας που θα ταρακουνήσει τη gaming βιομηχανία, αφού υπάρχουν πιθανότητες ένας ακόμη κολοσσός να αλλάξει χέρια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το εξαιρετικά αξιόπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg μεταφέρει πως η εξαγορά της EA από την Disney δεν απέχει από τη σφαίρα της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, το μέσο τονίζει πως οι βοηθοί του CEO Bob Iger τον πιέζουν να σκεφτεί μια γενικότερη μεταμόρφωση της Disney στον τομέα του gaming. Ειδικότερα, επιμένουν πως αντί η Disney να δανείζει απλά τα IPs της σε τρίτες εταιρίες όπως το PlayStation, η Ubisoft, η EA και η Bethesda, πρέπει να μεταμορφωθεί η ίδια σε έναν gaming γίγαντα. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό άμεσα, τονίζεται πως είναι η εξαγορά της Electronic Arts.

Ακόμη ο Bob Iger δεν έχει δεσμευτεί να κάνει μια τέτοια αλλαγή, αλλά όπως φαίνεται η EA βρίσκεται πρώτη στη λίστα των στόχων, αν κάτι τέτοιο όντως συμβεί!

Για την ιστορία, η Disney είναι σίγουρα πολύ καλά εξοικειωμένη με τη διαδικασία των εξαγορών. Να σας υπενθυμίσουμε πως εξαγόρασε την Pixar το 2005, ενώ το 2012 έδωσε σχεδόν $6 δισεκατομμύρια για τη Lucasfilm και το Star Wars IP. Το πιο πρόσφατο απόκτημά της είναι η 20th Century Fox το 2019. Φυσικά, μια ακόμη blockbuster εξαγορά της Disney είναι η Marvel που με το Marvel Cinematic Universe έμελλε να αλλάξει τη βιομηχανία του κινηματόγραφου.

Tags: