Xbox - Activision: Μια ανάσα μακριά η Microsoft από την οριστικοποίηση του deal-μαμούθ

Νέες πληροφορίες που μεταφέρει το The Verge για τη μεγαλύτερη συμφωνία στο χώρο του gaming
06 Οκτωβρίου 2023 15:49
Xbox - Activision: Μια ανάσα μακριά η Microsoft από την οριστικοποίηση του deal-μαμούθ

Η μεγαλύτερη συμφωνία και εξαγορά στον χώρο της gaming βιομηχανίας, αυτή της Activision Blizzard από την Microsoft και το Xbox, φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το να ολοκληρωθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tom Warren του The Verge, που επικαλείται πηγή εντός της Microsoft με γνώση του θέματος, αναφέρει ότι η εταιρία αναμένει να οριστικοποιηθεί το deal μεταξύ Activision-Xbox την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που έχει βάλει "πινέζα" στο ημερολόγιό της η Microsoft για να ανακοινώσει το κλείσιμο της εξαγοράς των δημιουργών του Call of Duty, ύστερα από μια μακρά διαδικασία 20 μηνών. 

Πρόσφατα, η Microsoft ανακατασκεύασε την πρόταση εξαγοράς της στην Activision για να συμμορφωθεί με τους κανόνες και τις ανησυχίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού που είχε θέσει η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA). Η νεότερη πρόταση προβλέπει την μεταφορά των δικαιωμάτων των ήδη υπάρχοντων και τωρινών παιχνιδιών της στην Ubisoft, όσον αφορά τον κλάδο του cloud gaming. 

Άλλωστε η CMA είχε δώσει μια προκαταρκτική έγκριση στο deal-μαμούθ των $69 δισεκατομμυρίων στις 22 Σεπτεμβρίου, κάνοντας την υπόθεση να θεωρείται σχεδόν τελειωμένη υπέρ της Microsoft. Η προθεσμία της βρετανικής CMA για να συγκεντρώσει τις γνώμες όλων από την επιτροπή της σχετικά με το ενδεχόμενο να εγκρίνει την εξαγορά, λήγει σήμερα. 

Η τελική απόφαση όμως αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο της τελευταίας-τελευταίας στιγμής, τότε η Microsoft θα πανηγυρίσει το κλείσιμο του deal που αλλάζει τον χάρτη της gaming βιομηχανίας, την ερχόμενη Παρασκευή.