Xbox - Activision: Προκαταρκτική έγκριση από την βρετανική CMA στο πολύκροτο deal

Θετική εξέλιξη προς την τελική ευθεία της οριστικής έγκρισης
22 Σεπτεμβρίου 2023 13:05
Xbox - Activision: Προκαταρκτική έγκριση από την βρετανική CMA στο πολύκροτο deal

Μερικά ευχάριστα νέα για τη Microsoft επιφύλασσε η βρετανική CMA (Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών) καθώς έδωσε προκαταρκτική έγκριση στον τεχνολογικό κολοσσό για να προχωρήσει η πολύκροτη συμφωνία μεταξύ Χbox και Activision-Blizzard ύψους $69 δισεκατομμυρίων. 

Το βέτο που είχε ασκήσει η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών μπλόκαρε την εξαγορά καθώς εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αγορά του cloud gaming. Η Microsoft το έλαβε αυτό υπόψιν και αναδιάρθρωσε από πλευράς της τη συμφωνία, μεταφέροντας τα δικαιώματα του cloud gaming, τόσο για τα τρέχοντας όσο και για τα μελλοντικά παιχνίδια της Activision Blizzard στα χέρια της Ubisoft

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η προκαταρκτική έγκριση; Ότι ουσιαστικά η CMA δίνει σχεδόν ολοκληρωτικά το "ΟΚ" της για να τελειώσει το σήριαλ αυτού του deal, αλλά η απόφαση αυτή παραμένει προκαταρκτική. Απομένει, δηλαδή, η τελική απόφαση της CMA που θα οριστικοποιήσει την έγκριση. "Η CMA εκτιμά ότι η αναδιαρθρωμένη συμφωνία επιφέρει σημαντικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις ανησυχίες που εξέφρασε σε σχέση με την αρχική συμφωνία στις αρχές του έτους", ανέφερε η CMA σε δελτίο Τύπου. 

Πλέον, η CMA άνοιξε μια διαβούλευση μεταξύ τρίτων για να πάρει το ανάλογο feedback για την ανανεωμένη πρόταση της Microsoft μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Αυτή η περίοδος αποσκοπεί στην αντιμετώπιση ορισμένων τελευταίων ανησυχιών που έχει η CMA σχετικά με τη συμφωνία. Επομένως, η τελική έγκριση αναμένεται πριν από την καταληκτική ημερομηνία στις 18 Οκτωβρίου. Η M. Βρετανία αποτελεί το τελευταίο ελεγκτικό εμπόδιο της Microsoft για την επικύρωση της τεράστιας συμφωνίας που αλλάζει τον χάρτη της gaming βιομηχανίας. 

Το μήνυμα του Brad Smith της Microsoft 

Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, έκανε μια σχετική δήλωση στο X (πρώην Twitter) για αυτή την έκβαση λέγοντας: "Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουν πλήρως τις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το cloud streaming παιχνιδιών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κερδίσουμε την έγκριση για το κλείδωμα της συμφωνίας πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου.

Και ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard, δήλωσε ευχαριστημένος με την προκαταρκτική απόφαση της CMA, γράφοντας τα εξής: "Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη συγχώνευση και μια απόδειξη της προσανατολισμένης στις λύσεις προσπάθειάς μας με τις ρυθμιστικές αρχές. Παραμένω αισιόδοξος καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι προς την ολοκλήρωση και είμαι πολύ ευγνώμων στον καθένα από εσάς για την αφοσίωση και την προσοχή σας καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".