Far Cry 7: Έγινε τεράστια διαρροή – Μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για την ιστορία και τη δομή του

Αρκετές οι αλλαγές στο sequel
27 Σεπτεμβρίου 2023 19:13
Far Cry 7: Έγινε τεράστια διαρροή – Μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για την ιστορία και τη δομή του

Ο γνωστός ρεπόρτερ της gaming βιομηχανίας Tom Henderson, ο οποίος ευθύνεται για αμέτρητες επιβεβαιωμένες διαρροές, όπως το φορητό PlayStation Portal, έχοντας αποκαλύψει πολλές φορές στο παρελθόν και σχέδια της EA και της Ubisoft, έφερε τώρα στα φώτα της δημοσιότητας τις πρώτες πληροφορίες για το Far Cry 7.

Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ ξεκίνησε διαψεύδοντας τις φήμες περί Far Cry: Rise που κυκλοφορούν. Αντιθέτως, τόνισε ότι το Far Cry 7 έχει εσωτερικά κωδική ονομασία Project Blackbird και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025. Ο open world τίτλος αναπτύσσεται από την Ubisoft Montreal, η οποία θα αφήσει το παρελθόν την Dunia μηχανή γραφικών που χρησιμοποιούσαν τα Far Cry μέχρι τώρα, κάνοντας τη μετάβαση στην Snowdrop των Division.

Το νέο κεφάλαιο θα έχει μη-γραμμική ιστορία/δομή, η οποία θα μπορεί να ολοκληρωθεί ελεύθερα χωρίς οι αποστολές να έχουν συγκεκριμένη σειρά. Η ιστορία επικεντρώνεται στη διάσωση της οικογένειας του παίκτη, την οποία έχουν απαγάγει. Ειδικότερα, έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια οικογένεια που έχει απαχθεί από μια ομάδα συνωμοσιολόγων που ονομάζονται "Sons of Truth".

Αν και οι λεπτομέρειες του gameplay μπορεί να αλλάξουν, μιας και η κυκλοφορία απέχει πολύ ακόμη, σε αυτή τη φάση το παιχνίδι έχει χρονόμετρο, όπως το πρώτο Dead Rising. Στόχος του παίκτη θα είναι να σώσει την οικογένειά του πριν να λήξει ο χρόνος, με το όριο να είναι οι 72 ώρες εντός του παιχνιδιού που αντιστοιχούν σε 24 ώρες στον πραγματικό κόσμο. Βέβαια, σημειώνεται πως το χρονόμετρο μπορεί να σταματήσει όταν ο παίκτης μπαίνει σε κάποιο από τα safehouses.

Η μη-γραμμική φύση του Far Cry 7 σημαίνει ότι τα μέλη της οικογένειας δεν χρειάζεται να διασωθούν με συγκεκριμένη σειρά και ότι ορισμένα μέλη της οικογένειας μπορούν και να πεθάνουν, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην ιστορία.

Για να βρείτε τα μέλη της οικογένειας, η Ubisoft αναφέρεται πως έχει εισάγει ένα νέο μηχανισμό ανάκρισης στο Far Cry 7. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρετε απαραίτητα τις πληροφορίες που χρειάζεστε από τον κάθε εχθρό. Μερικές φορές ο εχθρός θα δώσει τις πληροφορίες, άλλες φορές θα πει ψέματα, θα παραμείνει σιωπηλός ή μερικές φορές θα υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και να δραπετεύσει.

Φυσικά, για την ώρα η Ubisoft δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα από τα παραπάνω, οπότε σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη όλες τις πληροφορίες με επιφύλαξη.