Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Embracer – Θα κλείσει και θα πουλήσει στούντιο

Μετά το τεράστιο deal της που ναυάγησε
22 Σεπτεμβρίου 2023 23:21
Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Embracer – Θα κλείσει και θα πουλήσει στούντιο

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Embracer φαίνεται πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αφού μετά το ασταμάτητο σερί εξαγορών που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια, τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει ή να πουλήσει σε άλλες εταιρίες διάφορα από τα στούντιο που εντάχθηκαν στο δυναμικό της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μιλώντας στο πλαίσιο ενός Q&A κατά τη διάρκεια του ετήσιου γενικού meeting της εταιρίας, ο CEO του Σουηδικού κολοσσού, Lars Wingefors, τόνισε πως η Embracer θα χρειαστεί να πάρει «δύσκολες αποφάσεις». Ο στόχος είναι να γίνει μια πιο λιτή και αποδοτική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο Wingefors μίλησε για τις αποφάσεις να κλείσουν στούντιο όπως η Volition των Saints Row και να απολυθούν developers άλλων ομάδων, όπως οι Crystal Dynamics, Rainbow Studios και Beamdog. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν κάτι «δύσκολο από πολλές απόψεις», αλλά η Embracer είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το εγχείρημα.

Πάνω σε αυτό πρόσθεσε:

Εν τέλει, λαμβάνουμε αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή τη μείωση του μεγέθους ορισμένων ομάδων, ενώ θα υπάρξουν και μερικές περιπτώσεις κλεισίματος. Είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, αλλά το ανακοινώσαμε αυτό τον Ιούνιο και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος του Σεπτεμβρίου και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε για το τέλος του οικονομικού έτους.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες ραγδαίες ανακατατάξεις από την Embracer. Ήδη ακούγεται έντονα πως η Take-Two ενδιαφέρεται να αποκτήσει την Gearbox των Borderlands, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα στούντιο να αλλάζουν χέρια.

Τι συνέβη με την Embracer;

Η σουηδική εταιρία που έγινε τα τελευταία χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο gaming, με απανωτές εξαγορές, έχει στην κατοχή την Koch Media, την Deep Silver, την THQ Nordic, την Saber Interactive και αμέτρητες άλλες publishing εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.

Ωστόσο, πρόσφατα ένα τεράστιο deal της είχε καταρρεύσει, κάνοντας την μετοχή της να πέσει 40%, με την εταιρία να μειώνει τις προβλέψεις για το μέλλον δραματικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, η Embracer ήταν έτοιμη να κλείσει μια συμφωνία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Savvy Games Group του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, αλλά μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Tags: