Αλλάζει χέρια η Gearbox – Πουλήθηκε για 460 εκατομμύρια δολάρια

Θα παραμείνει στην ηγεσία της ο Randy Pitchford
28 Μαρτίου 2024 10:31
Αλλάζει χέρια η Gearbox – Πουλήθηκε για 460 εκατομμύρια δολάρια

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του Μαρτίου, η Gearbox των Borderlands παιχνιδιών είχε βγει ξανά στο σφυρί, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί η Embracer.

Τελικά, το πιθανότερο σενάριο ήταν αυτό που έγινε πράξη. Η Take-Two εξαγόρασε την Gearbox από την Embracer έναντι 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει τις τρεις εγκαταστάσεις του στούντιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Κανάδα, καθώς και διάφορα IPs.

Αναλυτικότερα, στα χέρια της Take-Two θα περάσουν τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς Homeworld, των Risk of Rain παιχνιδιών, των Brothers in Arms και του ιστορικού franchise Duke Nukem. Φυσικά, η Take-Two αποκτά και το Borderlands IP, το οποίο είναι το γνωστότερο που επιμελείται η Gearbox, καθώς και του πρόσφατου Tiny Tina spin-off.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εξαγοράς έγινε γνωστό πως η Gearbox εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε έξι συνολικά παιχνίδια. Σε δύο ολοκαίνουργια Borderlands, σε δύο Homeworld τίτλους και σε τουλάχιστον ένα εντελώς νέο IP.

Η Gearbox θα ενσωματωθεί στο 2K Games τμήμα της Take-Two και στην ηγεσία της θα παραμείνει ο ιδρυτής της, Randy Pitchford.

Μιλώντας σχετικά με την εξαγορά, ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, τόνισε:

Η εξαγορά της Gearbox είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Take-Two και θα ενισχύσει το κορυφαίο δημιουργικό ταλέντο μας και το portfolio των IPs μας, με τη συμπερίληψη του εμβληματικού franchise Borderlands.

Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει το οικονομικό προφίλ των υφιστάμενων project μας με την Gearbox και μας δίνει την ευκαιρία να επιτύχουμε αυξημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλους τους πόρους της Take-Two σε όλες τις συναρπαστικές πρωτοβουλίες της Gearbox.

Για την ιστορία, η Embracer είχε εξαγοράσει την Gearbox σε ένα deal που θα άγγιζε θεωρητικά τα 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Το αρχικό ποσό που είχε δαπανήσει για την εξαγορά ήταν $363 εκατομμύρια, με διάφορα μπόνους απόδοσης να συμπληρώνουν το deal.