Η Embracer ακύρωσε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών σε διάστημα μερικών μηνών

Πέραν των απολύσεων σε όλα της τα στούντιο
16 Φεβρουαρίου 2024 22:29
Η Embracer ακύρωσε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών σε διάστημα μερικών μηνών

Στον...χάρο των ακυρωθέντων παιχνιδιών τείνει να μετατραπεί η Embracer Group καθώς πέραν των μερικών χιλιάδων απολύσεων στα διάφορα στούντιό της, ακύρωσε και έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Η Embracer σύμφωνα και με το VGC, ανακοίνωσε στο πλαίσιο του πρόσφατου οικονομικού τριμήνου της ότι είχε 153 υπό ανάπτυξη παιχνίδια μέχρι τον Ιούνιο του 2023, όμως αυτό ο αριθμός μειώθηκε στα 124 μέχρι τον Δεκέμβριο. Με απλά λόγια, δηλαδή, η Embracer "πετσόκοψε" 29 παιχνίδια που δεν είχαν ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών

Στην ίδια περίοδο λέγεται ότι έκλεισε 7 στούντιο ανάπτυξης τα οποία είχε εξαγοράσει τα τελευταία χρόνια. Από τα 139 στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών που είχε στην κατοχή της τον Ιούνιο του 2023, ο αριθμός έπεσε στα 132 τον Δεκέμβριο. Ανάμεσα στα στούντιο που μπήκαν λουκέτο ήταν η Volition των Saints Row και η Free Radical των Time Splitters τίτλων. Παράλληλα, διέκοψε τη συνεργασία της με 9 εξωτερικά στούντιο ανάπτυξης για να μειώσει περαιτέρω τα κόστη, εκτός από τις 1.300 απολύσεων σε πολύ γνωστά και ταλαντούχα στούντιό της, όπως την Crystal Dynamics των Tomb Raider και την Eidos Montreal των Deus Ex, για την οποία μάθαμε πρόσφατα ότι δόθηκε η εντολή να ακυρώσει την συνέχεια του "Deus Ex: Mankind Divided".