Η Embracer πούλησε την Saber Interactive – Τι γίνεται με τα παιχνίδια που έχει στα σκαριά;

Η Saber Interactive δίνει την απάντησή της
15 Μαρτίου 2024 00:44
Η Embracer πούλησε την Saber Interactive – Τι γίνεται με τα παιχνίδια που έχει στα σκαριά;

Την 1η του Μαρτίου σάς είχαμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο ότι η Embracer πουλάει την Saber Interactive, την πασίγνωστη ομάδα ανάπτυξης που έχει φέρει στο παρελθόν αμέτρητα παιχνίδια. Η ίδια η Embracer επιβεβαίωσε σήμερα ότι ήρθε σε συμφωνία με την Beacon Interactive πουλώντας την Saber για 247 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο chief operating officer της Saber, Tim Willits, πήρε τη σκυτάλη μέσα από τα επίσημα social media του για να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις των fans. Οι θαυμαστές είχαν απορίες με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τα projects που ήταν ήδη στα σκαριά και αν αυτά ακυρώθηκαν.

Όπως δήλωσε ο Willits η ομάδες της Saber συνεχίζουν να εργάζονται σε παιχνίδια όπως είναι το Warhammer 40,000: Space Marine 2, αν και δεν έδωσε καμία απάντηση για το Star Wars: The Old Republic Remake που ακούμε εδώ και καιρό ότι η παραγωγή του περνάει από σαράντα κύματα. Έτσι, δεν έγινε απολύτως ξεκάθαρο εάν αυτή η εξαγορά είχε κάποιο αντίκτυπο στα παιχνίδια που ετοιμάζει η εταιρία.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Tim Willits:

Έχω λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση ορισμένων από τα προηγουμένως ανακοινωθέντα project μας τώρα που η Saber έχει χωριστεί από την Embracer. Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε ακόμα σε διάφορους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των Warhammer 40.000: Space Marine 2, John Carpenter's Toxic Commando και Jurassic Park: Survival. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτούς τους τίτλους και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα με όλους εσάς σύντομα.

Η Embracer ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο σχέδιο για να εξοικονομήσει χρήματα, αφού τον Ιούνιο του 2023 εφάρμοσε ένα νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης που περιλάμβανε το κλείσιμο των στούντιο και την ακύρωση διαφόρων projects.

Η αναδιοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα 1.387 περικοπές θέσεων εργασίας ή αλλιώς περίπου το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου που έληξε τον Δεκέμβριο. Από όλο αυτό επηρεάστηκαν 871 εσωτερικοί developers, 252 μη-developers και 264 εξωτερικοί προγραμματιστές.

Για την ιστορία, η Embracer Group εξαγόρασε την Saber Interactive για 525 εκατομμύρια δολάρια. Η Embracer ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό, ότι κατά τη διάρκεια έξι μηνών ακύρωσε 29 παιχνίδια που δεν είχαν καν ανακοινωθεί επίσημα.