Η Embracer πουλάει την Saber Interactive - Τι θα γίνει με το remake του Star Wars KOTOR;

Νέο ρεπορτάζ
01 Μαρτίου 2024 09:19
Η Embracer πουλάει την Saber Interactive - Τι θα γίνει με το remake του Star Wars KOTOR;

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Bloomberg, η Embracer Group είναι πολύ κοντά στο να πουλήσει την Saber Interactive με το συνολικό deal να αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Οι πηγές του συγκεκριμένου μέσου λένε ότι η ομάδα ανάπτυξης θα πουληθεί σε μία ομάδα ιδιωτών επενδυτών.  

Αν γίνει αυτό, τότε η Saber Interactive, η οποία έχει φέρει στο παρελθόν τα World War Z, Evil Dead: THe Game. MudRunner και άλλα, θα γίνει ιδιωτική εταιρία με περίπου 3.500 υπαλλήλους, που θα εργάζονται από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως είναι η Αμερική, η Ρωσία και η Πορτογαλία. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι το στούντιο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στο remake του Star Wars: Knights of the Old Republic. 

Όσον αφορά το πολυπόθητο remake του KOTOR να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει περάσει από σαράντα κύματα, αφού αρχικά βρίσκονταν στα σκαριά από το στούντιο ονόματι Aspyr, αλλά εκείνο αποχώρησε από το project το 2022. Επίσης, Τελευταία υπήρξαν μερικά νέα που ήταν διόλου ενθαρρυντικά για την πορεία του remake τίτλου αφού λόγω κάποιων θεμάτων με τα πνευματικά δικαιώματα, το επίσημο teaser trailer της ανακοίνωσης είχε αφαιρεθεί από το επίσημο κανάλι του PlayStation. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμο. 

Η Embracer ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο σχέδιο για να εξοικονομήσει χρήματα, αφού τον Ιούνιο του 2023 εφάρμοσε ένα νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης που περιλάμβανε το κλείσιμο των στούντιο και την ακύρωση διαφόρων projects. 

Η αναδιοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα 1.387 περικοπές θέσεων εργασίας ή αλλιώς περίπου το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου που έληξε τον Δεκέμβριο. Από όλο αυτό επηρεάστηκαν 871 εσωτερικοί developers, 252 μη-developers και 264 εξωτερικοί προγραμματιστές. 

Για την ιστορία, η Embracer Group εξαγόρασε την Saber Interactive για 525 εκατομμύρια δολάρια. Η Embracer ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό, ότι κατά τη διάρκεια έξι μηνών ακύρωσε 29 παιχνίδια που δεν είχαν καν ανακοινωθεί επίσημα.