Σύντομα θα τελειώσει μάλλον το σίριαλ της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Xbox

Νέες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε
20 Σεπτεμβρίου 2023 19:16
Σύντομα θα τελειώσει μάλλον το σίριαλ της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Xbox

Από την αρχή της χρονιάς έχουν προκύψει δίχως υπερβολή αμέτρητες ειδήσεις με αφορμή την υπόθεση της εξαγοράς της Activision Blizzard. Από τη δημόσια κόντρα της Microsoft και της Sony, μέχρι τη δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), που κατέληξε σε από τα μεγαλύτερα leaks που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του gaming. Τελικά, φαίνεται πως το «σίριαλ» θα τελειώσει σύντομα.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στα μέσα του Ιουλίου, η τεράστια εξαγορά καθυστέρησε. Παρόλο που η Microsoft κατάφερε να λύσει όλα τα εμπόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν τη λήξη της αρχικής διορίας που όριζε το συμβόλαιο για την εξαγορά της Activision Blizzard, τελικά δεν κατάφερε να τα βρει έγκαιρα και με τη βρετανική CMA. Εν τέλει, λοιπόν, η Microsoft αποφάσισε να σεβαστεί το βέτο του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν ολοκλήρωσε την εξαγορά στις 18 Ιουλίου που ήταν η προηγούμενη διορία, χωρίς και αυτό το 'ΟΚ'. Αντ’ αυτού, συμφώνησε με την Activision Blizzard να επεκτείνουν την προθεσμία, με τη νέα διορία να έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου του 2023.

Τώρα, απέχουμε λιγότερο από ένα μήνα και από αυτή την τελική διορία και σύμφωνα με το δημοσιογραφικό μέσο The Verge, σύντομα θα έχουμε απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα, ανώνυμες πηγές ενημέρωσαν το μέσο πως η βρετανική Competition and Markets Authority (CMA) αναμένεται να εκδώσει μια προκαταρκτική απόφαση σχετικά με την εξαγορά την επόμενη εβδομάδα. Μέσα από αυτή θα μάθουμε αν η CMA, που μπλόκαρε την εξαγορά λόγω των ανησυχιών της για το cloud gaming, είναι ικανοποιημένη με τη μεταβίβαση των cloud gaming δικαιωμάτων για τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard στη Ubisoft.

Φυσικά, μετά την προκαταρκτική απόφαση θα ακολουθηθεί και η τελική, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου το αργότερο. Επομένως, αν η Microsoft πάρει και αυτό το ‘OK’ θα είναι ελεύθερη να κλείσει την εξαγορά κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.