Πρώτο σχόλιο Phil Spencer μετά τη μεγαλύτερη διαρροή πληροφορίων στην ιστορία του Xbox

Έσπασε τη σιωπή του
20 Σεπτεμβρίου 2023 00:07
Πρώτο σχόλιο Phil Spencer μετά τη μεγαλύτερη διαρροή πληροφορίων στην ιστορία του Xbox

Σε μια πραγματικά απίστευτη σύμπτωση, πριν μερικές ώρες, ακριβώς ένα χρόνο μετά την τεράστια διαρροή πλάνων από το GTA 6, συνέβη ένα ακόμη από τα μεγαλύτερα leaks που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του gaming. Ειδικότερα, αμέτρητα εμπιστευτικά έγγραφα και e-mails στελεχών της Microsoft ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης της με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Μέσα από αυτά μάθαμε πράγματα όπως:

Μάθαμε πόσα εκατομμύρια πληρώνει η Microsoft για να φέρει παιχνίδια στο Xbox Game Pass

Φαίνεται πως υπάρχει next-gen έκδοση του Red Dead Redemption 2 αλλά τι απέγινε;

Το επόμενο Xbox θα ενισχυθεί με τη δύναμη του cloud

Έρχεται νέο Xbox χειριστήριο με πολλές βελτιώσεις - Διέρρευσε φωτογραφία του

H Microsoft ήθελε και πρόσφατα να εξαγοράσει τη Nintendo! - Δείτε τα εσωτερικά e-mails

Νέο DOOM, Dishonored 3, Fallout 3 Remaster, κ.α. – Διέρρευσε η λίστα με τα παιχνίδια που ετοιμάζει η Bethesda

Έρχεται νέο Xbox Series X – Διέρρευσε εικόνα και οι προδιαγραφές του

Xbox: Αποκαλύφθηκε η χρονιά που θα έρθουν οι νέες κονσόλες της Microsoft

Τώρα, αρκετές ώρες μετά το μοιραίο λάθος, για το οποίο φαίνεται πως δεν ευθύνεται ούτε το FTC, αλλά ούτε και η ίδια η Microsoft, αλλά το προσωπικό του δικαστηρίου που ανέλαβε τη δική, ο επικεφαλής του Xbox έσπασε τη σιωπή του. Ειδικότερα, μιλώντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), ο Phil Spencer έγραψε χαρακτηριστικά:

Έχουμε δει τη συζήτηση σχετικά με τα παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έγγραφα. Είναι δυσάρεστο να βλέπουμε τη δουλειά της ομάδας μας να κοινοποιείται με αυτόν τον τρόπο, επειδή έχουν αλλάξει τόσα πολλά και υπάρχουν επίσης τόσα πολλά για τα οποία μπορούμε να είμαστε ενθουσιασμένοι τώρα και στο μέλλον. Θα μοιραστούμε τα πραγματικά μας σχέδια όταν είμαστε έτοιμοι.

Παράλληλα, ο Spencer έστειλε ένα μήνυμα και σε όλο το προσωπικό του Xbox, το οποίο κατάφερε να αποκτήσει το δημοσιογραφικό μέσο The Verge. Ναι, πρακτικά και αυτό διέρρευσε, με την ειρωνεία να χτυπά…κόκκινο. Στο εν λόγω μήνυμα το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft αναφέρει:

Ομάδα,

Σήμερα, διάφορα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard αποκαλύφθηκαν κατά λάθος. Γνωρίζω ότι αυτό είναι απογοητευτικό, παρόλο που πολλά από τα έγγραφα είναι πολύ παλαιότερα από ένα χρόνο και τα σχέδιά μας έχουν εξελιχθεί.

Γνωρίζω επίσης ότι όλοι μας λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα των σχεδίων μας και των πληροφοριών των συνεργατών μας. Με αυτή τη διαρροή είναι προφανές ότι δεν ανταποκρινόμαστε σε αυτή την προσδοκία. Θα μάθουμε από αυτό που συνέβη και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Όλοι μας δίνουμε απίστευτες ποσότητες πάθους και ενέργειας στη δουλειά μας και δεν θέλουμε ποτέ να μοιράζεται με αυτό τον τρόπο αυτή η σκληρή δουλειά με την κοινότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ενθουσιασμένοι, και όταν είμαστε έτοιμοι, θα μοιραστούμε τα πραγματικά μας σχέδια με τους παίκτες μας.

Κλείνοντας, εκτιμώ όλη τη δουλειά που κάνετε στο Xbox για να εκπλήσσετε και να ευχαριστείτε τους παίκτες μας. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ας μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε: να συνεχίσουμε την εκπληκτική επιτυχία του Starfield, την επερχόμενη κυκλοφορία του απίστευτου και προσιτού Forza Motorsport και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε παιχνίδια, υπηρεσίες και συσκευές που μπορούν να απολαύσουν εκατομμύρια παίκτες.

Phil