Πρόστιμο $500 χιλιάδες σε Destiny παίκτη που απειλούσε πως θα κάψει τα γραφεία της Bungie

Απαγορεύεται πλέον να τα πλησιάσει σε απόσταση 1000 μέτρων
09 Σεπτεμβρίου 2023 21:45
Πρόστιμο $500 χιλιάδες σε Destiny παίκτη που απειλούσε πως θα κάψει τα γραφεία της Bungie

Σε μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη, η Bungie, η πασίγνωστη ομάδα ανάπτυξης των Destiny παιχνιδιών, κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 500.000 δολαρίων με έναν έφηβο που απειλούσε πως θα κάψει τα γραφεία της!

Η Bungie έστειλε στα δικαστήρια τον ‘L.L.’, όπως αναφέρεται ο έφηβος στα νομικά έγγραφα, τον Ιούλιο του 2022. O λόγος ήταν η υποτιθέμενη χρήση cheating λογισμικού, η δημιουργία 13 διαφορετικών λογαριασμών για να παρακάμψει τα bans του και οι πολυάριθμες σοβαρές απειλές κατά της Bungie και των υπαλλήλων της. Μία από τις πιο ανησυχητικές απειλές του L.L. ήταν η πρόθεσή του να "κάψει" τα κεντρικά γραφεία της Bungie, με την έφηβο να ισχυρίζεται πως διάφορα μέλη του στούντιο δεν θα ήταν πλέον "ασφαλή" λόγω των σχεδίων του να μετακομίσει στην περιοχή τους.

Ο διακανονισμός στον οποίο κατέληξε το στούντιο ζητάει από τον L.L. να καταβάλει 150.000 δολάρια για κάθε πράξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που διέπραξε, αγγίζοντας συνολικά τα 300.000 δολάρια. Επιπλέον, ο L.L. αναφέρεται ότι διέπραξε πάνω από 100 παραβιάσεις χρησιμοποιώντας cheating λογισμικό και δημιουργώντας νέους λογαριασμούς για να αποφύγει τα bans του στο παιχνίδι. Αυτές οι ενέργειες αναλογούν σε ένα συνδυαστικό πρόστιμο 200.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα η αθροιστική αποζημίωση να ανέρχεται στο ποσό των 500.000 δολαρίων.

Επιπλέον, ο διακανονισμός απαγορεύει στον έφηβο να συνεχίσει διάφορες συμπεριφορές και πράξεις του. Ειδικότερα, του έχει επιβληθεί πληθώρα περιορισμών, όπως η απαγόρευση χρήσης cheating λογισμικού στα παιχνίδια της Bungie, η πώληση Bungie λογαριασμών ή in-game Destiny 2 assets και η συμμετοχή του σε οποιοδήποτε τωρινό ή μελλοντικό παιχνίδι της Bungie γενικότερα. Τέλος, το προτεινόμενο νομικό έγγραφο απαγορεύει στον L.L. να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 1.000 μέτρων τα γραφεία της Bungie ή οποιαδήποτε γνωστή διεύθυνση κατοικίας υπαλλήλου της Bungie, με ορισμένες εξαιρέσεις που αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από το σχετικό νομικό έγγραφο που θα βρείτε πατώντας εδώ.

 

Tags: