Το Roblox έρχεται στο PlayStation

Μετά από χρόνια αναμονής
08 Σεπτεμβρίου 2023 23:19
Το Roblox έρχεται στο PlayStation

Στο πλαίσιο του Roblox Developer Conference που μόλις έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, επιφυλάσσοντας πολλές ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον του πασίγνωστου παιχνιδιού, ανακοινώθηκε πως το Roblox θα έρθει επιτέλους στο PlayStation.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η απίστευτα δημοφιλής online gaming πλατφόρμα θα έρθει στα PS4 και PS5 μέσα στον Οκτώβριο. Μιλώντας σχετικά μετά το πέρας της εκδήλωσης, η εταιρία τόνισε: "Επιτέλους, ανακοινώσαμε ότι τον επόμενο μήνα, περισσότεροι από 150 εκατομμύρια κάτοχοι PlayStation 4 και PlayStation 5 κονσολών θα έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο εμπειριών του Roblox".

Για την ιστορία, το Roblox κυκλοφόρησε αρχικά για το PC το 2006 και η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε όταν κυκλοφόρησε για τα smartphones και ειδικότερα για τις iOS συσκευές το 2012 και για αυτές με Android το 2014. Ο τίτλος έφτασε στις κονσόλες το 2015, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Xbox One. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με την μεταφορά στο PlayStation και η Xbox έκδοση θα αναβαθμιστεί. Η ενημερωμένη αυτή έκδοση θα έχει νέα εμφάνιση και θα επιτρέπει πιο συχνές ενημερώσεις, καθώς και πρόσβαση σε όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά, θα έχει καλύτερες προτάσεις περιεχομένου και συνολικά θα προσφέρει μια πολύ βελτιωμένη εμπειρία στους παίκτες.

Για την ιστορία, νωρίτερα φέτος είχαμε μάθει μέσα από τη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την FTC για την υπόθεση της εξαγοράς της Activision Blizzard πως η ίδια η Sony μπλόκαρε την κυκλοφορία του Roblox στο PlayStation, μιας και είχε ανησυχίες για την επιρροή του τίτλου στους παίκτες μικρής ηλικίας.

Φυσικά οι ανησυχίες αυτές δεν είναι τυχαίες αφού πολλές φορές στο παρελθόν το Roblox έχει δεχθεί έντονη κριτική για ακατάλληλες εικόνες και για τους πολλούς επιτήδειους χρήστες του που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ή ακόμη και να κακοποιήσουν ανήλικους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το λόγο που είναι σοβαρό πρόβλημα και απειλή για τα παιδιά πατώντας εδώ.