Η Sony μπλόκαρε την κυκλοφορία του Roblox στο PlayStation

Όπως αποκαλύφθηκε από δηλώσεις του Jim Ryan
01 Ιουλίου 2023 19:15
Η Sony μπλόκαρε την κυκλοφορία του Roblox στο PlayStation

Από τη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την FTC για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard έχουν προκύψει πολλές ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αποκαλύφθηκε και ο λόγος που η Sony μπλόκαρε την κυκλοφορία του Roblox στο PlayStation.

Συγκεκριμένα, το μέσο Axios εντόπισε μια σχετική συζήτηση του επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, σε ένα έγγραφο από το 2022. Σε αυτό, ο Ryan συζητά σχετικά με την απουσία του Roblox από τις κονσόλες της Sony, η οποία οφείλεται στις ανησυχίες του gaming κολοσσού για την επιρροή του τίτλου στους παίκτες μικρής ηλικίας.

Ειδικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος επισήμανε:

Ιστορικά, λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που παίζουν στο PlayStation, ήμασταν πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την έκθεσή τους σε οτιδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να τα εκμεταλλευτεί.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, αναθεωρήσαμε αυτές τις πολιτικές και χαλαρώσαμε λίγο σε αυτό το θέμα. Ήμασταν συντηρητικοί για πάρα πολύ καιρό και τώρα μιλάμε με τους ανθρώπους του Roblox. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει.

Το Roblox είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις Xbox κονσόλες και τα Android και iPhone smartphones. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Epic Games, Tim Sweeney, το Roblox είχε στην αρχή της χρονιάς 250 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς παίκτες, ξεπερνώντας κατά πολύ τα Minecraft και Fortnite που ακολουθούν με 100 εκατομμύρια και 70 εκατομμύρια παίκτες αντίστοιχα.

Για την ιστορία, πολλές φορές στο παρελθόν το Roblox έχει δεχθεί έντονη κριτική για ακατάλληλες εικόνες και για τους πολλούς επιτήδειους χρήστες του που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ή ακόμη και να κακοποιήσουν ανήλικους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το λόγο που είναι σοβαρό πρόβλημα και απειλή για τα παιδιά πατώντας εδώ.