The Witcher 4: Μεγαλώνει η ομάδα ανάπτυξής του εντός της CD Projekt RED

Τώρα που τελείωσε η ανάπτυξη του “Phantom Liberty“ expansion του Cyberpunk 2077
31 Αυγούστου 2023 01:05
The Witcher 4: Μεγαλώνει η ομάδα ανάπτυξής του εντός της CD Projekt RED

Ένα σημαντικό βήμα εμπρός στην ανάπτυξη του επόμενου μεγάλου Witcher παιχνιδιού -θα το λέμε τυπικά The Witcher 4 μέχρι να μάθουμε τον τίτλο του- έκανε η CD Projekt RED

Στο πλαίσιο του πρόσφατου meeting των μετόχων της CD Projekt για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, έγινε γνωστό ότι μεγάλωσε η ομάδα ανάπτυξης του The Witcher 4 αυξήθηκε σημαντικά σε αριθμό καθώς πλέον πάνω από 260 άτομα εργάζονται σε αυτό. 

Η πλειοψηφία των developers προέρχεται από την ομάδα που αναπτύσσει το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Expansion και είναι η μεγαλύτερή της μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ο CEO της πολωνικής εταιρίας, Adam Kiciński, ανέφερε τα εξής: "Στα τέλη Ιουλίου, η ομάδα του Phantom Liberty που εργαζόταν στη φάση του pre-release αποτελούνταν από 300 άτομα. Είναι λιγότεροι από ό,τι στο τέλος του 2022, αλλά εξακολουθεί να παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα μας. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα Polaris αυξήθηκε σε σχεδόν 260 προγραμματιστές στο τέλος Ιουλίου. Μετά την κυκλοφορία του Phantom Liberty, θα μεταφέρουμε ένα μεγάλο μέρος της ομάδας στο Polaris". 

Η κυκλοφορία του Phantom Liberty expansion θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μεταμορφώσει εντελώς, κάθε πτυχή του Cyberpunk 2077. To "Codename Polaris" είναι η κωδική ονομασία του The Witcher 4 ή απλώς του "επόμενου Witcher τίτλου", το οποίο γνωρίζουμε ότι θα "ξεκινήσει ένα νέο saga" για το franchise.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι το Witcher 4 αναπτύσσεται με την Unreal Engine 5 αντί για την Red Engine της CD Projekt και παράλληλα ετοιμάζεται το remake του πρώτου Witcher, επίσης με την Unreal Engine 5.