Το The Day Before μάλλον αλλάζει όνομα και…είναι και αυτό πιασμένο;

Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος για την Fntastic
29 Αυγούστου 2023 12:45
Το The Day Before μάλλον αλλάζει όνομα και…είναι και αυτό πιασμένο;

Το άκρως αναμενόμενο The Day Before, το οποίο ήταν κάποτε ένα από τα παιχνίδια που είχαν οι περισσότεροι χρήστες του Steam στις wish lists τους, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από σοβαρές προκλήσεις μέσα στους τελευταίους μήνες, χωρίς να έχει επιστρέψει ακόμη στο ψηφιακό κατάστημα της Valve.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η ομάδα ανάπτυξης Fntastic προέβη σε πολλαπλές ανεξήγητες καθυστερήσεις, δείχνοντας ελάχιστα από το gameplay. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν η αφαίρεση του The Day Before από το Steam λόγω μιας διαφωνίας σχετικά με την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων του ονόματος, αφού υπάρχει και μια εφαρμογή ημερολογίου με κατοχυρωμένο το "TheDayBefore". Παρά τα εμπόδια αυτά όμως, η Fntastic υποσχέθηκε πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει φέτος προς το τέλος της χρονιάς, ενδεχομένως με νέο όνομα.

Τώρα, οι τελευταίες εξελίξεις υποδηλώνουν ότι πράγματι ένα rebranding μάλλον έχει ξεκινήσει παρασκηνιακά. Όπως παρατήρησαν τα μέσα Well Played και PCGamesN, η MytonaFntastic -μια συνεργασία μεταξύ της development ομάδας Fntastic και της publishing εταιρίας Mytona- κατέθεσε ένα εμπορικό σήμα στις 3 Αυγούστου για "gaming λογισμικό" με την ονομασία "Dayworld".

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ του "Dayworld" και του "The Day Before", η εμπλοκή της MytonaFntastic σε προηγούμενα σχετικά θέματα εμπορικών σημάτων αφήνει μερικές πιθανότητες αυτό να είναι το νέο όνομα του survival τίτλου.

Παραδόξως, η επιλογή του νέου ονόματος ενδέχεται να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες προκλήσεις. Ο νέο τίτλος θυμίζει μια σειρά μυθιστορημάτων του γνωστού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip José Farmer, τα οποία διατίθενται επί του παρόντος για αγορά από την εκδότρια εταιρία Open Road Media. Αυτή η ομοιότητα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ακόμη διαμάχη περί πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι ενδιαφέρον ότι η Fntastic δεν έχει σχολιάσει ακόμη τίποτα ή ενώ δεν έχει προβεί ούτε σε καμία ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, η οποία προηγουμένως μεταφέρθηκε από την 1η Μαρτίου για τις 10 Νοεμβρίου.

Παρόλο που η ημερομηνία κυκλοφορίας θεωρητικά απέχει μόλις δύο μήνες λοιπόν, παραμένει αβέβαιο αν το παιχνίδι θα κάνει το ντεμπούτο του όπως είχε προγραμματιστεί ή αν θα αντιμετωπίσει περαιτέρω καθυστερήσεις.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το The Day Before χαρακτηρίζεται ως ένα open world survival game MMO, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική που είναι γεμάτη ζόμπι και επιζώντες που σκοτώνονται μεταξύ τους για φαγητό, όπλα και αυτοκίνητα. Το παιχνίδι φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία άλλων λατρεμένων τίτλων, όπως τα The Last of Us, DayZ και The Division, και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον την κοινότητας από το πρώτο του κιόλας trailer, το οποίο είχε γίνει viral.

Το The Day Before αναπτύσσεται αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.