Κλείνει για πάντα το στούντιο του The Day Before λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του – Νέες δηλώσεις

Ύστερα από ένα αποτυχημένο launch, το στούντιο βάζει οριστική τελεία
11 Δεκεμβρίου 2023 20:53
Κλείνει για πάντα το στούντιο του The Day Before λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του – Νέες δηλώσεις

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, σας ενημερώσαμε με σχετική είδηση, ότι το The Day Before, το οποίο κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου, έχασε πολλούς παίκτες μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στη δεκάδα με τα πιο κακοβαθμολογημένα παιχνίδια του Steam. Αυτό το παιχνίδι βρισκόταν υπό ανάπτυξη από ένα στούντιο που ιδρύθηκε το 2015 με την ονομασία FNTASTIC.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα έσκασε μια «είδηση-βόμβα» στον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας στο X (πρώην Twitter), με μία δήλωση που αναφέρει ότι η FNTASTIC θα κλείσει για πάντα. Ναι, καλά διαβάσατε. Φαίνεται ότι η εταιρία δεν μπόρεσε να ανακάμψει οικονομικά και πήρε την απόφαση να βάλει μια οριστική τελεία στην πορεία της.

Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις της FNTASTIC:

Σήμερα, ανακοινώνουμε το κλείσιμο της FNTASTIC. Δυστυχώς, το The Day Before έχει αποτύχει οικονομικά και δεν έχουμε τα κεφάλαια για να συνεχίσουμε. Όλα τα έσοδα που λαμβάνουμε θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των χρεών προς τους συνεργάτες μας.

Θέλαμε πραγματικά να δουλέψουμε και να κυκλοφορήσουμε νέα patches για να σας δείξουμε τις μέγιστες ικανότητες του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Δεν πήραμε χρήματα από το κοινό κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του The Day Before. Δεν υπήρχαν προπαραγγελίες ή καμπάνιες crowdfunding. Δουλέψαμε ακούραστα για πέντε χρόνια, ρίχνοντας αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για αυτό το παιχνίδι.

Η FNTASTIC δήλωσε επίσης ότι το μέλλον των παιχνιδιών της The Day Before και Propnight είναι “άγνωστό, αλλά οι servers θα παραμείνουν ανοιχτοί”.

Για την ιστορία, η FNTASTIC άνοιξε το 2015 και δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε το παιχνίδι με την ονομασία The Wild Eight, το 2018 έφερε το παιχνίδι Dead Dozen και το Radiant One, το 2021 διέθεσε το Propnight και πριν από μερικές ημέρες το The Day Before.

Τέλος, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το μέλλον του The Day Before. Κατά πάσα πιθανότητα, η εταιρία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της τον επόμενο καιρό.