Χαμός με το The Day Before – Ο κόσμος ζητάει πίσω τα χρήματά του!

Λουκέτο στο επίσημο Discord
08 Δεκεμβρίου 2023 22:08
Χαμός με το The Day Before – Ο κόσμος ζητάει πίσω τα χρήματά του!

Πριν μερικές ώρες, το The Day Before έγινε επιτέλους διαθέσιμο, μετά από ένα δράμα που κράτησε πολλούς μήνες, το οποίο περιλάμβανε δικαστικές διαμάχες για το όνομα και κατηγορίες από την κοινότητα πως η ομάδα ανάπτυξης ετοιμάζει κάποια απάτη. Εν τέλει, η FNTASTIC επέλεξε να κυκλοφορήσει τον τίτλο ως Early Access, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα συνεχιστεί με το feedback της κοινότητας.

Μιλώντας για feedback, αυτό ήταν ακραία αρνητικό. Συγκεκριμένα, σχεδόν αμέσως οι βαθμολογία του The Day Before στο Steam κοκκίνησε, με τα reviews να είναι Overwhelmingly Negative. Για την ακρίβεια, από τις 13 χιλιάδες περίπου κριτικές που έχουν καταχωρηθεί τη στιγμή της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, μόλις το 16% είναι θετικό. Αυτό σημαίνει πως συλλογικά η κοινότητα βαθμολογεί το παιχνίδι με λιγότερο από 2/10.

Αμέτρητοι παίκτες τονίζουν πως κατέφυγαν στην οδό του refund, ζητώντας πίσω τα χρήματά τους. Ο λόγος; Τελικά το The Day Before δεν είναι MMO όπως νόμιζε όλος ο κόσμος από τα trailers. Αντιθέτως, το παιχνίδι είναι extraction shooter με zombies και η ομάδα διέγραψε από το YouTube κανάλι της όλα τα παλιότερα trailers που έδειχναν open world στοιχεία.

Αυτό οδήγησε σε οργισμένα reviews και σχόλια στα social media, ενώ δίχως υπερβολή χαμός έγινε και στο επίσημο Discord του The Day Before. Εκεί τα πράγματα ξέφυγαν τόσο που οι mods έβαλαν προσωρινά λουκέτο στην κοινότητα, δηλώνοντας:

Λάβαμε την απόφαση να κλειδώσουμε προσωρινά το κανάλι για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι απαραίτητο να αφήσουμε τα πράγματα να ηρεμήσουν λόγω της συντριπτικής τοξικότητας, την οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά. Δεύτερον, πρέπει να διοχετεύσουμε όλες τις αναφορές bugs στην ομάδα ανάπτυξης και δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό αν δεν μας επιτρέπεται να μοιραστούμε αυτές τις αναφορές. Ο συνεχής συντονισμός εδώ αποσπά τον χρόνο μας από την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων και την κυκλοφορία κρίσιμων διορθώσεων. Ένα patch είναι στα σκαριά, οπότε σας παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένοι.

Για την ιστορία, απαντώντας σε μερικές από τις πρώτες οργισμένες αντιδράσεις, ο ίδιος mod προέτρεψε τους δυσαρεστημένους παίκτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο "είτε να ακολουθήσουν την Πολιτική Επιστροφής χρημάτων του Steam είτε να περιμένουν υπομονετικά βελτιώσεις".

Ένα δείγμα από τα reviews στο Steam: