Τέλος το The Day Before – Έκλεισαν οι servers

Έπεσε οριστικά η αυλαία για το πολυσυζητημένο project
23 Ιανουαρίου 2024 23:36
Τέλος το The Day Before – Έκλεισαν οι servers

Και επίσημα το The Day Before ανήκει στο παρελνθόν. Χτες, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, οι servers του έκλεισαν μια για πάντα και έτσι ακόμη και όσοι αγόρασαν την early access έκδοση για $40 δεν μπορούν πλέον να παίξουν το παιχνίδι.

Το The Day Before εξελίχθηκε, λοιπόν, σε μια από τις πιο υψηλού προφιλ gaming «καταστροφές» που έχουμε δει στη βιομηχανία, αφού κατέληξε από το κορυφαίο παιχνίδι στο Steam που είχαν οι περισσότεροι στη Wishlist τους στο να αφαιρείται ολοκληρωτικά και από παντού 46 μέρες μετά το launch του.

Για την ιστορία, το The Day Before κυκλοφόρησε ως early access στις 7 Δεκεμβρίου. Μόλις στις 11 Δεκεμβρίου είχε ανακοινωθεί κιόλας πως το στούντιο πίσω από το παιχνίδι, η FNTASTIC, θα κλείσει για πάντα.

Η σχετική ανακοίνωση τότε τόνιζε:

Σήμερα, ανακοινώνουμε το κλείσιμο της FNTASTIC. Δυστυχώς, το The Day Before έχει αποτύχει οικονομικά και δεν έχουμε τα κεφάλαια για να συνεχίσουμε. Όλα τα έσοδα που λαμβάνουμε θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των χρεών προς τους συνεργάτες μας.

Θέλαμε πραγματικά να δουλέψουμε και να κυκλοφορήσουμε νέα patches για να σας δείξουμε τις μέγιστες ικανότητες του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Δεν πήραμε χρήματα από το κοινό κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του The Day Before. Δεν υπήρχαν προ-παραγγελίες ή crowdfunding καμπάνιες. Δουλέψαμε ακούραστα για πέντε χρόνια, ρίχνοντας αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για αυτό το παιχνίδι.

Το The Day Before είχε καταφέρει αμέσως να μπει στη δεκάδα με τα πιο χειρότερα βαθμολογημένα παιχνίδια του Steam, με την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών να ζητά πίσω τα χρήματά της.