Ξεσπάνε οι δημιουργοί του The Day Before: «Πέσαμε θύματα εκστρατείας μίσους»

Υπερασπίζεται το project της
25 Ιανουαρίου 2024 15:03
Ξεσπάνε οι δημιουργοί του The Day Before: «Πέσαμε θύματα εκστρατείας μίσους»

Πριν μερικές ώρες, όπως σας ενημερώσαμε, το The Day Before μπήκε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Επίσημα, οι servers του έκλεισαν για πάντα, μόλις 45 μέρες μέρα το launch. Με αφορμή το καταστροφικό launch του προηγουμένως κορυφαίου παιχνιδιού του Steam, όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών που το είχαν στη λίστα επιθυμιών τους, ανώνυμοι πρώην υπάλληλοι της Fntastic προέβησαν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα έγιναν παρασκηνιακά.

Συγκεκριμένα, σε μια καταδικαστική συνέντευξη στο μέσο DualShockers, πρώην μέλη του στούντιο έριξαν τις ευθύνες στη διοίκηση, λέγοντας πως οι ιδέες και οι προτάσεις της ομάδας ανάπτυξης αγνοούνταν, οι επικεφαλής απαιτούσαν συχνά τεράστιες αλλαγές ανάλογα με τη διάθεσή τους και ότι αν κάποιος διαφωνούσε έχανε τη δουλειά του, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη συνέχεια να καθυστερεί.

Έπειτα από αυτές τις κατηγορίες, η Fntastic αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και τοποθετήθηκε δημόσια, αρνούμενη τους ισχυρισμούς των υποτιθεμένων πρώην υπαλλήλων. Συνολικά, η ομάδα υπερασπίστηκε το project της, ξεσπώντας για τους reviewers και τους bloggers που δημιουργήσαν μια «εκστρατεία μίσους» και τόνισε πως έκανε όλα όσα είχε υποσχεθεί.

Παρακάτω θα βρείτε τόσο ολόκληρη την ανακοίνωση του στούντιο, όσο και το σχετικό απόσπασμα, μεταφρασμένο στα ελληνικά:

Ποιος έβγαλε χρήματα από το The Day Before;

Ορισμένοι bloggers έβγαλαν τεράστια χρηματικά ποσά, δημιουργώντας ψευδές περιεχόμενο με τεράστιους τίτλους από την αρχή, για να κερδίσουν προβολές και fans, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν ένα gold rush μεταξύ των δημιουργών περιεχομένου λόγω της δημοτικότητας του παιχνιδιού πριν από την κυκλοφορία του.

Γιατί λένε πως το παιχνίδι που κυκλοφόρησε δεν είναι ίδιο με αυτό στα trailers και γιατί το παιχνίδι έκλεισε;

Υλοποιήσαμε όλα όσα φαίνονται στα trailers, από τις βελτιώσεις στα σπίτια και τον λεπτομερή κόσμο μέχρι τα off-road οχήματα. Απενεργοποιήσαμε μόνο μερικά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, όπως το parkour, λόγω bugs, αλλά σχεδιάζαμε να τα συμπεριλάβουμε στην πλήρη έκδοση.

[..]

Η αρνητική προκατάληψη που καλλιεργήθηκε από ορισμένους bloggers που κέρδισαν χρήματα από το μίσος επηρέασε τις αντιλήψεις του κόσμου για το παιχνίδι. Κοιτάξτε το αμερόληπτο gameplay, όπως το stream του Dr. Disrespect κατά την κυκλοφορία. Παρά τα αρχικά bugs και τα ζητήματα των servers, τα οποία διορθώσαμε αργότερα, του άρεσε το παιχνίδι. Το παιχνίδι έλαβε βελτιωμένες κριτικές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Δυστυχώς, η εκστρατεία μίσους είχε ήδη προκαλέσει σημαντική ζημιά.

Παρεμπιπτόντως, μετά το τέλος των πωλήσεων, πολλοί άνθρωποι μας έγραψαν ότι οι bloggers τους είχαν εξαπατήσει και ότι τους άρεσε το παιχνίδι, και ζήτησαν ξανά πρόσβαση. Ακούσαμε επίσης ότι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται υπογραφές για τη συνέχιση της ανάπτυξης, ενώ στη μαύρη αγορά η τιμή του παιχνιδιού ξεπέρασε τα 200 δολάρια και κάποιοι άρχισαν να φτιάχνουν ακόμη και τα δικά τους mods.