Παραγωγός Final Fantasy 16: Μακάρι να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα

Θα ήταν όλα πιο εύκολα λέει μεταξύ άλλων
16 Αυγούστου 2023 18:59
Παραγωγός Final Fantasy 16: Μακάρι να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα

Φαντάζεστε να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα, όπου όλοι οι gamers θα έπαιζαν σε αυτήν και όλοι οι developers θα είχαν μόνο ένα μηχάνημα για να φτιάχνουν τα παιχνίδια τους; Αυτό φαντάστηκε πρόσφατα ο παραγωγός του Final Fantasy 16 και είπε μεταξύ άλλων ότι αν ήταν έτσι τα πράγματα, όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.

Πιο συγκεκριμένα, ο παραγωγός του Final Fantasy 16, Naoki Yoshida, έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη στο YouTube κανάλι, Muyao 4 Super Player, και είπε μεταξύ άλλων ότι θα ήταν καλύτερο να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα για να παίζει κάποιος παιχνίδια, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους.

Πλατφόρμες παιχνιδιών… Μάλλον δε θα έπρεπε να το πω αυτό, αλλά θα ήθελα να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα που θα μπορούσε να παίζει κάποιος παιχνίδια. Θα ήταν καλύτερο τόσο για τους προγραμματιστές, όσο και για τους παίκτες.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Square Enix που έλεγε ότι τελικά οι πωλήσεις του Final Fantasy 16 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της.  Τι έφταιξε όμως για την αποτυχία του Final Fantasy να φτάσει τις πολύ υψηλές προσδοκίες του; Ο πρόεδρος της Square Enix, Takashi Kiryu, δήλωσε ότι η αργή υιοθέτηση του PS5 ήταν ένας από τους περιοριστικούς παράγοντες.

Το Final Fantasy XVI κυκλοφόρησε ως αποκλειστικός τίτλος του PS5 και αναμένεται μελλοντικά να κυκλοφορήσει και στο PC. Εσείς θα θέλατε να υπήρχε μόνο μία πλατφόρμα για να παίζετε τα παιχνίδια σας; Πείτε μας στα σχόλια.

Βρείτε ολόκληρη η συνέντευξη του Naoki Yoshida μέσα από τον player που ακολουθεί.