Square Enix για Final Fantasy 16: Οι πωλήσεις του δεν ανταποκρίθηκαν στις πολύ υψηλές προσδοκίες

Οι δηλώσεις της για την κατάσταση των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο
08 Αυγούστου 2023 09:34
Square Enix για Final Fantasy 16: Οι πωλήσεις του δεν ανταποκρίθηκαν στις πολύ υψηλές προσδοκίες

Αντιμέτωπη με την αλήθεια ήρθε η Square Enix για τις πωλήσεις του Final Fantasy 16, καθώς δήλωσε πως το νέο κεφάλαιο της σειράς δεν ανταποκρίθηκε στις πολύ υψηλές προσδοκίες του στούντιο

Τη δήλωση αυτή έκανε ο ίδιος ο πρόεδρός της Takashi Kiryu κατά τη διάρκεια του πρόσφατου meeting των μετόχων για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο. Εκεί όπου σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν αλλά τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 79% από τα 14.4 δις γιεν μόλις στα 3 δις γιεν. 

Τι έφταιξε όμως για την αποτυχία του Final Fantasy να φτάσει τις πολύ υψηλές προσδοκίες του; Ο Kiryu δήλωσε ότι η αργή υιοθέτηση του PS5 ήταν ένας από τους περιοριστικούς παράγοντες, όπως μεταδόθηκε και από το Bloomberg. 

Αυτό είχε αποτέλεσμα την μετοχή της Square Enix να υποχωρήσει κατά 15% στο χρηματιστήριο του Τόκιο, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του περασμένου έτους. Αρκεί να θυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα η Square Enix είχε δηλώσει επίσημα ότι το παιχνίδι έκανε "πολύ δυνατές" πωλήσεις ξεπερνώντας τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. 

"Λαμβάνοντας υπόψη τα νούμερα πωλήσεων του καταξιωμένου Final Fantasy 7 Remake και τη διαφορά στο μέγεθος της εγκατεστημένης βάσης του PlayStation 4 κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας αυτού του τίτλου, μπορούμε να δούμε ότι το ποσοστό προσάρτησης του Final Fantasy 16 είναι σημαντικά υψηλό, δεδομένης της εγκατεστημένης βάσης του PS5", ανέφερε τότε η Square Enix.

Το Final Fantasy XVI κυκλοφόρησε ως αποκλειστικός τίτλος του PS5 και αναμένεται μελλοντικά να κυκλοφορήσει και στο PC.