Η Square Enix δηλώνει ευχαριστημένη με τις πωλήσεις του Final Fantasy 16 παρά τα όσα ακούγονται

Η ιαπωνική εταιρία απάντησε σε όλα αυτά που ακούγονται
21 Ιουλίου 2023 12:32
Η Square Enix δηλώνει ευχαριστημένη με τις πωλήσεις του Final Fantasy 16 παρά τα όσα ακούγονται

Πριν μερικές ημέρες σάς είχαμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο ότι το Final Fantasy 16 είχε πουλήσει 3 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του στο PlayStation 5. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι οι πωλήσεις του τίτλου τελικά δεν ήταν και τόσο καλές ή όσο θα περίμενε η Square Enix.

Η ιαπωνική εταιρία έσπασε τη σιωπή της και θέλησε να απαντήσει σε όλα αυτά που ακούγονται τελευταία και επισήμανε ότι οι πωλήσεις του τίτλου είναι “πολύ δυνατές”, σε σχέση με την τρέχουσα βάση χρηστών της κονσόλας. Η Square Enix έκανε μερικές δηλώσεις στο IGN ύστερα από ένα άρθρο που είχε ανεβάσει το γνωστό site, Bloomberg, το οποίο έλεγε μεταξύ άλλων ότι οι πωλήσεις του “FF16” είδαν μια πτώση στην Ιαπωνία.

Η Square Enix σύγκρινε τις πωλήσεις των τελευταίων Final Fantasy τίτλων με αυτές του Final Fantasy 16 λέγοντας ότι το PS5 έχει πουλήσει 38 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως (μέχρι τον Μάρτιο του 2023), ενώ παραδείγματος χάρη, το Final Fantasy VII Remake είχε περισσότερες πωλήσεις επειδή το PS4 είχε μεγαλύτερη βάση χρηστών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία πωλήσεων του Final Fantasy VII Remake και τη διαφορά της βάσης χρηστών του PlayStation 4, μπορούμε να δούμε ότι το ποσοστό πωλήσεων του Final Fantasy 16 είναι πολύ υψηλό, δεδομένης της βάσης χρηστών του PS5.

Η Square Enix θεωρεί ότι οι πωλήσεις του Final Fantasy 16 είναι εξαιρετικά ισχυρές και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να παίξουν το παιχνίδι.

Συγκριτικά, το Final Fantasy VII Remake είχε πουλήσει 3.5 εκατομμύρια αντίτυπα στο PlayStation 4 μέσα στις πρώτες 3 ημέρες από την κυκλοφορία του. Από την άλλη, το Final Fantasy 15 μετρούσε 5 εκ. αντίτυπα, ωστόσο ήταν multiplatform κυκλοφορία αφού είχε γίνει διαθέσιμο και στο Xbox One.

Την άποψή μας για το Final Fantasy 16 μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας εδώ.

To Final Fantasy 15 παραμένει μέχρι σήμερα το πιο γρήγορο σε πωλήσεις παιχνίδι της σειράς.