Αυτές είναι οι πωλήσεις του PlayStation 5 μέχρι σήμερα

Τα νεότερα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Sony Interactive Entertainment
09 Αυγούστου 2023 16:16
Αυτές είναι οι πωλήσεις του PlayStation 5 μέχρι σήμερα

Η Sony ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρόσφατου τριμήνου της εταιρίας, γνωστοποίησε και τις μέχρι τώρα πωλήσεις του PlayStation 5. Σύμφωνα με την ανακοινώσει η Sony έχει πουλήσει περί τα 41.7 εκατομμύρια PS5 παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας τον συνήθη όρο "shipped" που σημαίνει διανομές στα καταστήματα. 

Πριν περίπου δύο εβδομάδες η Sony Interactive Entertainment είχε γιορτάσει το γεγονός ότι είχε ξεπεράσει τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις PlayStation 5. Ο παραπάνω αριθμός ισχύει μέχρι τα τέλη Ιουνίου που έκλεισε το πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο όπου πουλήθηκαν περί τα 3.3 εκατομμύρια PS5 κονσόλες, αριθμός που παρουσιάστηκε αυξημένος κατά 1 εκατομμύριο σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022

Παράλληλα, τα έσοδα από το PlayStation Plus εμφανίστηκαν αυξημένα καθώς εισέπραξε περί τα €794 εκατομμύρια (685 εκατ. λίρες) σε έσοδα το τελευταίο τρίμηνο, που ήταν και τα περισσότερα από κάθε άλλο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, η Sony απέφυγε να δημοσιεύσει τον ακριβή αριθμό συνδρομητών στο PS Plus, καθώς η πιο πρόσφατη ενημέρωση είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, όπου μάθαμε πως συνολικά οι συνδρομητές του PlayStation Plus σε όλες τις βαθμίδες έφτασαν τα 47.7 εκατομμύρια. 

Επίσης η Sony πούλησε περί τα 56.6 εκατομμύρια παιχνίδια το τελευταίο τρίμηνο σε PS4 και PS5, αριθμός κατά πολύ υψηλότερος από τα 47.2 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Πρόσφατα, η Sony είχε μειώσει την τιμή του PS5 κατά €75 για μια περίοδο μέσα στον Ιούλιο, κάτι που αναμφίβολα θα έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις. Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει οι φήμες πως η Sony ετοιμάζει το δυνατότερο PS5 Pro, αλλά και το λεπτότερο revision μοντέλο PS5 Slim