PlayStation 5: Ξεπέρασε τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις και η Sony ευχαριστεί το κοινό

Από τον Νοέμβριο του 2020 όπου και λανσαρίστηκε
27 Ιουλίου 2023 17:17
PlayStation 5: Ξεπέρασε τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις και η Sony ευχαριστεί το κοινό

Με κάθε επισημότητα η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν σπάσει το φράγμα των 40 εκατομμυρίων παγκοσμίως και η εταιρία ευχαρίστησε τους fans και όσους εμπιστεύθηκαν την κονσόλα της. 

Στο ευχαριστήριο μήνυμά του, ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, είπε: "Λανσάραμε το PlayStation 5 τον Νοέμβριο του 2020 και ο κόσμος τότε ήταν σε ένα παράξενο και εντελώς διαφορετικό μέρος από όταν ανακοινώσαμε την κονσόλα το 2019. Παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις του COVID, οι ομάδες μας και οι συνεργάτες μας εργάστηκαν επιμελώς για την έγκαιρη παράδοση του PS5. Συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες με την πανδημία και χρειάστηκαν μήνες για να ομαλοποιηθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να έχουμε τα αποθέματα που χρειάζονταν για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση.

"Για περισσότερους μήνες από όσους θέλω να θυμάμαι, συνεχίσαμε να ευχαριστούμε την κοινότητά μας για την υπομονή της, ενώ εργαζόμασταν ενάντια στα προβλήματα αυτά. Αλλά τώρα η διαθεσιμότητα του PS5 είναι καλά εφοδιασμένη και βλέπουμε να ικανοποιείται επιτέλους η ανεβασμένη ζήτηση".

Μάλιστα, η Sony είχε καταφέρει να τριπλασιάσει τον αριθμό κονσολών που έστειλε στα καταστήματα την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023 στα 6.3 εκατομμύρια, την ώρα που στην ίδια περίοδο πέρυσι είχε μόλις 2 εκατ. αποστολές PS5. Την τελευταία φορά που η Sony είχε ανακοινώσει επίσημα τους αριθμούς πωλήσεων, οι αποστολές του PS5 βρίσκονταν στα 38.3 εκατομμύρια. 

Για να έχετε και ένα συγκριτικό σε σχέση με την πορεία του PS4, εκείνο είχε φτάσει τις 40 εκατ. πωλήσεις γρηγορότερα από κάθε άλλη κονσόλα της Sony στην ιστορία. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το PS5 είχε να αντιμετωπίσει και τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και της ανεφοδιαστικής αλυσίδας. 

Πρόσφατα, η Sony είχε μειώσει την τιμή του PS5 κατά €75 για μια περίοδο μέσα στον Ιούλιο, κάτι που αναμφίβολα θα έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις. Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει οι φήμες πως η Sony ετοιμάζει το δυνατότερο PS5 Pro, αλλά και το λεπτότερο revision μοντέλο PS5 Slim