PS5 Slim: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με νέα φήμη

Φούντωσαν οι φήμες και για δεύτερο σόου από τη Sony
21 Ιουλίου 2023 18:13
PS5 Slim: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με νέα φήμη

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι φήμες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του PlayStation έχουν φουντώσει για καλά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός leaker ονόματι ‘The Snitch’ έκανε ένα αινιγματικό tweet, γράφοντας απλά: “P x S”. Οι περισσότεροι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ερμήνευσαν το tweet ως κάποιο tease για το επόμενο PlayStation Showcase σόου της Sony, αφού πρόσφατα είχε ακουστεί ότι πέρα από το event που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, η εταιρία σκοπεύει να κάνει και ένα δεύτερο μέσα στο 2023.

Στη συνέχεια, λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο συνιδρυτής του μέσου XboxEra, Shpeshal Nick, ο οποίος στο παρελθόν έχει διαρρεύσει πολλές φορές έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Sony. Συγκεκριμένα, απάντησε στο tweet, λέγοντας:

Είχα ακούσει πριν από λίγο καιρό ότι πιθανότατα θα γινόταν ένα show τον Αύγουστο για το PlayStation και το πλάνο ήταν να αποκαλυφθεί εκεί το [PS5] Slim. Ίσως το κάνουν νωρίτερα για να αντιδράσουν στα νέα για το Xbox και την Activision;

Αν οι πληροφορίες του Nick πράγματι ευσταθούν, η Sony σχεδίαζε μέχρι πρότινος ένα δεύτερο event για τον Αύγουστο, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα. Το ενδιαφέρον είναι πως όλοι οι leakers φαίνεται να συμφωνούν πως το PS5 Slim βρίσκεται στον ορίζοντα.

Ειδικότερα, ο έμπιστος ρεπόρτερ Tom Henderson που έχει επιβεβαιωμένα πηγές εντός της Sony, αφού ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει το νέο φορητό PlayStation Project Q, σχολίασε τις πρόσφατες αυτές φήμες, λέγοντας:

Δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με τις πρόσφατες φήμες για το PlayStation Slim και πότε θα αποκαλυφθεί.

Λογικά, με την κυκλοφορία του να έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, μια αποκάλυψη σύντομα βγάζει νόημα. Όσο για το αν θα ονομάζεται "Slim" ή όχι, τείνω να πιστέψω ότι θα ονομάζεται απλώς PS5 και θα φέρει το branding ενός βελτιωμένου μοντέλου. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει πλήρως το σημερινό PlayStation 5, με τις τελευταίες μονάδες να φτάνουν στα ράφια μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Henderson, λοιπόν, για άλλη μια φορά, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Sony σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του PS5, η οποία μάλιστα θα έρθει στα ράφια τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τις προηγούμενες διαρροές του, αυτές θέλουν η Sony να καταργεί τις δύο εκδόσεις του PS5 (απλή και Digital) και αντιθέτως να προσφέρει μόνο μια που θα μπορεί προαιρετικά να αναβαθμιστεί με ένα αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων, αν ο χρήστης το επιθυμεί. Πρακτικά το νέο PS5 θα είναι μια παραλλαγή του PS5 Digital Edition που θα μπορεί όμως να αποκτήσει δυνατότητα ανάγνωσης Blu-ray για τους παίκτες με retail συλλογές.

Τώρα, ο Henderson πρόσθεσε πως η τιμή του PS5 Slim θα είναι μάλλον ίδια με αυτή του PS5 Digital Edition, ενώ επισήμανε πως από τις εικόνες πρωτοτύπων που έχει δει, η κονσόλα δε θα είναι και τόσο “slim” και απλά θα έχει διαφορετικές διαστάσεις.

Όλα τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, το νέο PS5 Slim ενδέχεται να αποκαλυφθεί σε ένα νέο PlayStation Showcase τον Αύγουστο του 2023. Η κυκλοφορία του αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2023,  σε ίδια τιμή με το PS5 Digital Edition, δηλαδή €449 στην Ελληνική αγορά.