Baldur’s Gate 3: H Larian Studios δεν σκοπεύει να πουληθεί

Νέες δηλώσεις από τον CEO της εταιρίας
04 Αυγούστου 2023 19:00
Baldur’s Gate 3: H Larian Studios δεν σκοπεύει να πουληθεί

H Larian Studios κυκλοφόρησε εχθές το Baldur’s Gate 3, το οποίο όπως μάθαμε σήμερα έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα στο Steam για φέτος. Η επιτυχημένη εταιρία RPG τίτλων φαίνεται πως δεν «ψήνεται» καθόλου να πουληθεί σε κάποια άλλη εταιρία, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Το αφεντικό της Larian μίλησε για τις εξαγορές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ενώ πρόσφατα είχαμε ακούσει ότι και η Microsoft την είχε στη λίστα της για μια πιθανή εξαγορά. Ωστόσο, όπως μεταφέρει το στούντιο, δεν σχεδιάζει να πουληθεί σε κανέναν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η λίστα με τις εξαγορές που σκεφτόταν να κάνει η Microsoft ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης της με το FTC, όπου είχαμε μάθει ότι εταιρίες όπως η Larian Studios, η Sega, η CD Project Red και άλλες υπήρχαν στο στόχαστρό της.

Ο ιδρυτής και CEO της Larian Studios, Swen Vincke, μίλησε στο Bloomberg και είπε ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την εταιρία, αλλά το βρίσκει κολακευτικό όλο αυτό. Ο Vincke κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Larian μαζί με την σύζυγό του.  

 

Ο Vincke αναφέρει ότι ένας νέος ιδιοκτήτης μπορεί τελικά να περιορίσει τις δημιουργικές επιλογές προς όφελος των κερδών, ενώ επί του παρόντος είπε ότι «Η δύναμη αυτής της εταιρείας είναι ότι έχει επενδύσει πολύ στο gameplay», ενώ εκείνος παίρνει τις τελικές αποφάσεις.

Γερνάω, αλλά σίγουρα δεν έχω τελειώσει ακόμα από αυτήν την εταιρία.

Προσοχή με τα saves σας στο Baldur's Gate 3 λόγω ενός ενοχλητικού bug

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Vincke δε σχεδιάζει να πουλήσει ακόμα την εταιρία του και παίρνει εκείνος τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο βρίσκει κολακευτικό το ότι βρισκόταν στη λίστα της Microsoft.

Λίγα λόγια για το Baldur's Gate 3

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες.

Το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.