Μεγάλες υποσχέσεις για το επόμενο παιχνίδι των δημιουργών του Baldur's Gate 3

Ξεκίνησε το teasing η Larian
15 Νοεμβρίου 2023 18:04
Μεγάλες υποσχέσεις για το επόμενο παιχνίδι των δημιουργών του Baldur's Gate 3

Το Baldur's Gate 3 είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια της χρονιάς, καταφέρνοντας να προσελκύσει έναν τεράστιο αριθμό παικτών στο Steam, καθώς και να αποσπάσει τις καλύτερες βαθμολογίες από οποιαδήποτε άλλη gaming εμπειρία φέτος. Φυσικά, αυτά δεν είναι και μικρά κατορθώματα, σε μια χρονιά με τόσες πολλές αξιοσημείωτες κυκλοφορίες.

Τώρα, η φανταστική χρονιά που διανύει η Larian Studios έρχεται να κορυφωθεί με τη σεζόν των βραβείων να ξεκινά, αφού το RPG της είναι υποψήφιο για πολυάριθμες διακρίσεις στα The Game Awards 2023. Με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και την έναρξης της ψηφοφορίας του κοινού λοιπόν, το στούντιο ζήτησε από τους fans να στηρίξουν τον τίτλο. Πέρα όμως από την σχετική ανάρτηση που έκανε ο επίσημος λογαριασμός της ομάδας ανάπτυξης, το γεγονός σχολίασε και ο επικεφαλής της, ξεκινώντας παράλληλα το teasing για το επόμενο project της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Swen Vincke, η τόσο θερμή υποδοχή ενός φαινομενικά "niche RPG" από το κοινό και τους κριτικούς, δίνει στην Larian περισσότερο θάρρος και για το επόμενο project της. Με αυτό η ομάδα φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντες gaming μέσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συγκεκριμένα, ο Vincke δήλωσε:

Αυτό είναι πραγματική μεγάλη τιμή, ειδικά σε μια χρονιά με τόσες πολλές κυκλοφορίες. Το να βλέπουμε το μικρό μας "niche RPG" να προκαλεί τόσο ντόρο είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Μακάρι να μπορούσα να σας μιλήσω για το επόμενο μεγάλο παιχνίδι μας, αλλά όλο αυτό μας ενθαρρύνει πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι θα διευρύνει πολλά όρια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το επόμενο παιχνίδι της Larian. Δεν αποκλείεται να είναι κάποιο νέο Divinity ή Baldur’s Gate, ή ακόμη και κάτι που δεν ανήκει αυστηρά στο CRPG είδος.

Στο πιο άμεσο μέλλον πάντως βρίσκεται η Xbox έκδοση του Baldur's Gate 3, την ώρα που το στούντιο άφησε να εννοηθεί πως ετοιμάζει και retail κυκλοφορία για το παιχνίδι.