To Baldur's Gate 3 έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα στο Steam για φέτος

Φτάνοντας τα μισά νούμερα από αυτά του Hogwarts Legacy
04 Αυγούστου 2023 15:58
To Baldur's Gate 3 έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα στο Steam για φέτος

Φαινόταν από το καλημέρα ότι θα είναι σαρωτικό το ξεκίνημα του Baldur's Gate 3 στα PC, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει το δεύτερο μεγαλύτερο λανσάρισμα παιχνιδιού στο Steam μέχρι τώρα για το 2023.

Αυτό αντικατοπτρίζεται από τα charts του SteamDB, με το Baldur's Gate να σημειώνει σχεδόν τους μισούς ταυτόχρονους παίκτες από Hogwarts Legacy, που ακόμη παραμένει το μεγαλύτερο λανσάρισμα για φέτος στο Steam. Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματός του είχε φτάσει του 879.308 ταυτόχρονους παίκτες. Το ότι ένας τίτλος όπως το Baldur's Gate 3 μπόρεσε να φτάσει έστω και τα μισά νούμερα του πασίγνωστου -πέρα από τα όρια της gaming βιομηχανίας- franchise του Harry Potter, είναι από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα για την Larian Studios.

Χθες Πέμπτη ήταν η μέρα της κυκλοφορίας και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών που άγγιξαν τους 472.136, σύμφωνα με τα στοιχεία του SteamDB. Αυτή τη στιγμή μάλιστα αριθμεί πάνω από 381.000 παίκτες που παίζουν ταυτόχρονα το RPG της Larian Studios και παραμένει σταθερά στην 3η θέση του Top 10 των πιο δημοφιλών παιχνιδιών του Steam, πίσω από τα Counter-Strike: Global Offensive και DOTA 2

Λίγα λόγια για το Baldur's Gate 3

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες. 

Το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.