Δυνατό λανσάρισμα για το Baldur's Gate 3 με εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες στο Steam

Τα νούμερα είναι πολύ εντυπωσιακά μέχρι τώρα για το είδος των isometric RPGs
03 Αυγούστου 2023 22:56
Δυνατό λανσάρισμα για το Baldur's Gate 3 με εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες στο Steam

Ο κόσμος διψούσε για το Baldur's Gate 3 και το πολύ εντυπωσιακό λανσάρισμα που κάνει, αντικατοπτρίζεται πρώιμα από τα νούμερά του στο Steam. Ο πολυαναμενόμενος τίτλος της Larian Studios κυκλοφορεί από σήμερα στις 18:00 η ώρα Ελλάδος και μέσα σε μερικές ώρες κατάφερε να σκαρφαλώσει στις κορυφαίες θέσεις του Steam, όσον αφορά τους ταυτόχρονους παίκτες. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνει η ίδια η Valve, το Baldur's Gate 3 σκαρφάλωσε μέσα σε λίγες ώρες στην 3η θέση, πίσω από τα Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2 που στο Top 10 των charts ταυτόχρονων παικτών του Steam είναι πρακτικά αμετακίνητα. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τρεις ώρες από το λανσάρισμα του είχε πάνω από 340.000 παίκτες, αριθμοί που για το είδος των isometric RPGs ειδικά είναι άκρως εντυπωσιακοί. 

Βέβαια, αυτή την ώρα, όπως διαπιστώσαμε στο SteamDB, το Baldur's Gate 3 μετράει πάνω από 445.000 παίκτες μόνο στο PC, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό launch για την Larian Studios. 

Λίγα λόγια για το Baldur's Gate 3

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες. 

Το Baldur's Gate 3 είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και άκρως αναμενόμενα RPG των τελευταίων ετών. Το παιχνίδι κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.