Η Larian Studios μοιράζεται το “μυστικό” της επιτυχίας του Baldur's Gate 3

Ο τίτλος έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως
19 Απριλίου 2024 17:22
Η Larian Studios μοιράζεται το “μυστικό” της επιτυχίας του Baldur's Gate 3

Το Baldur’s Gate 3 γνωρίζει τεράστια επιτυχία τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα από τη στιγμή που βγήκε από early access και κυκλοφόρησε επίσημα σε PC, PlayStation και Xbox.

Εκτός από δεκάδες βραβεία και διακρίσεις, το παιχνίδι της Larian Studios κατάφερε να πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κάνοντάς το το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της.

Ο CEO της Larian Studios, Swen Vincke, έδωσε μια νέα συνέντευξη στο GamesIndustry.biz λίγο μετά τη νίκη του Baldur’s Gate 3 στα BAFTA. Ο Vincke ρωτήθηκε μεταξύ άλλων πώς η ομάδα του κατάφερε να χτίσει όλη αυτή τη δυναμική για το παιχνίδι της και στη συνέχεια να διατηρήσει αυτό το τόσο δυνατό ξεκίνημα που είχε. Με μία πολύ απλή απάντηση, ο CEO της Larian είπε το “μυστικό” της εταιρίας: “Συμπεριφέρσου στους παίκτες, όπως ακριβώς θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται και εκείνοι. Τόσο απλό”.

Είχαμε το καλύτερο μάρκετινγκ του κόσμου. Το να μιλάνε οι παίκτες για το παιχνίδι μας. Είχαμε πάνω από ένα εκατομμύριο παίκτες από την πρώτη εβδομάδα που μιλούσαν στους φίλους τους για το παιχνίδι. Υπάρχει ένας κανόνας που είχα ακούσει κάποτε που έλεγε ότι αν πάρεις τα pre-orders και τα πολλαπλασιάσεις επί δέκα, τότε ξέρεις πόσο θα είναι το κοινό σου.

Όπως μαθαίνουμε από το Gamesradar, ο CEO συνέχισε τις δηλώσεις του και μοιράστηκε μερικές σκέψεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και την επιδίωξη του κέρδους.

Του δώσαμε updates και προσθέσαμε νέο περιεχόμενο, νομίζω το «από στόμα σε στόμα» κάνει δουλειά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που λένε στους φίλους τους ότι πρέπει να δοκιμάσουν το Baldur’s Gate 3, οπότε σίγουρα βλέπουμε πολλούς νέους παίκτες να το δοκιμάζουν. Θέλω να πω, η στρατηγική του μάρκετινγκ μας ήταν το «από στόμα σε στόμα». Είπαμε, ότι αν λέει ο κόσμος καλά λόγια για το παιχνίδι μας, τότε θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα (εννοεί η εμπορική επιτυχία).

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Baldur’s Gate 3 είναι το sequel της ιστορικής σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και ατελείωτες διακλαδώσεις, ενώ υπάρχει και co-op για να παίζετε με φίλους σας.

Πριν από μερικές ώρες μάθαμε ότι η Larian Studios ετοιμάζει δύο παιχνίδια αυτή τη στιγμή, αλλά μην περιμένετε κάποιο από αυτά να είναι expansion του Baldur’s Gate 3 ή κάποιο επόμενο κεφάλαιο στη σειρά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφορεί για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.