Το στούντιο του Baldur’s Gate 3 φτιάχνει δύο νέα παιχνίδια – “Θα είναι η καλύτερη δουλειά μας“

Η εταιρία αφήνει πίσω της το επιτυχημένο RPG και πάει για νέα πράγματα
18 Απριλίου 2024 22:29
Το στούντιο του Baldur’s Gate 3 φτιάχνει δύο νέα παιχνίδια – “Θα είναι η καλύτερη δουλειά μας“

Η Larian Studios έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μέλλον της. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ότι το επόμενο παιχνίδι της θα είναι εκτός Dungeons & Dragons σύμπαντος και πλέον έγινε γνωστό, ότι δεν ετοιμάζει μόνο ένα, αλλά δύο project.

«Το να μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα παιχνίδι από το σύμπαν του D&D ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όμως, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Swen (το αφεντικό της εταιρίας), δε θα κυκλοφορήσουμε κάποιο νέο σημαντικό περιεχόμενο που θα εμπλουτίσει την ιστορία του Baldur’s Gate 3, ούτε θα κάνουμε expansions ή το Baldur’s Gate 4», είπε μεταξύ άλλων η Larian Studios.

Οι δηλώσεις της εταιρίας συνεχίζονται με τις εξής δηλώσεις:

Ως ένα ανεξάρτητο στούντιο από το 1996 εκτιμούμε την ελευθερία και τη δημιουργικότητά μας, όπου κι αν αυτή μας οδηγήσει. Σε αυτή την περίπτωση, έπειτα από 6 χρόνια στο Forgotten Realms και πολλή συζήτηση με την ομάδα μας, αποφασίσαμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και να αναπτύξουμε τα δικά μας IP.

Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε σε δύο νέα projects και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για όλα αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά κοιτάζοντάς το αφηγηματικά, οπτικά, αλλά και στο gameplay, νομίζω ότι αυτά τα project που εργαζόμαστε τώρα θα είναι η καλύτερη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Όπως διαβάσατε και εσείς από τις δηλώσεις της εταιρίας, καλό θα ήταν να μην περιμένετε ούτε κάποιο expansion του Baldur’s Gate 3, αλλά ούτε και το επόμενο κεφάλαιο. Η εταιρία φαίνεται ότι αλλάζει σελίδα και θέλει να δημιουργήσει παιχνίδια πάνω στα δικά της προσωπικά IP, αν και προς το παρόν οι πληροφορίες είναι μηδαμινές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον της Larian Studios φαντάζει λαμπρό, ειδικά ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Baldur’s Gate 3, με πωλήσεις ρεκόρ και δεκάδες βραβεία.