Baldur’s Gate 3: Δυσάρεστα νέα για όσους περιμένουν expansion ή το Baldur’s Gate 4

Η Larian Studios αφήνει πίσω της το IP
22 Μαρτίου 2024 11:05
Baldur’s Gate 3: Δυσάρεστα νέα για όσους περιμένουν expansion ή το Baldur’s Gate 4

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες -θα λέγαμε- πληροφορίες που αφορούν την Larian Studios και το μέλλον της στο σύμπαν του Dungeons & Dragons. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference (GDC), ο founder της εταιρίας, Swen Vincke, δήλωσε και επίσημα, ότι καλό θα ήταν να μην περιμένετε κάτι νέο από αυτό το σύμπαν από το στούντιο.

Ο Vincke αποκάλυψε ότι η Larian Studios δεν σκοπεύει να φέρει κάποιο DLC ή expansion pack για το πολυβραβευμένο παιχνίδι, Baldur’s Gate 3, αλλά ούτε καν το Baldur’s Gate 4. Ναι, καλά διαβάσατε. Αν περιμένατε ότι το στούντιο, μετά την τόση μεγάλη επιτυχία θα επικεντρωνόταν στο τέταρτο κεφάλαιο του franchise, καλύτερα να το ξεχάσετε (ίσως για την ώρα).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου στο GDC, ο Swen Vincke είπε και επίσημα ότι η Larian Studios φεύγει από τον κόσμο του Dungeons & Dragons και θα φτιάξει τώρα κάτι νέο, αφήνοντας το IP στον publisher Wizards of the Coast.

Παρόλο που κυκλοφόρησε κάποια δωρεάν updates για το Baldur’s Gate 3 όλους αυτούς τους μήνες, φαίνεται ότι η Larian Studios ξέρει ήδη με τι θα ασχοληθεί τώρα και θα αφήσει πίσω της εντελώς αυτό το IP ή τουλάχιστον για την ώρα. Πληροφορίες για το παιχνίδι που θα ασχοληθεί τώρα δεν έγιναν γνωστές.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι παρόλο που το Baldur’s Gate 3 υπήρχε για καιρό σε early access μορφή, η “κανονική” του κυκλοφορία έγινε τον Αύγουστο του 2023 για το PC, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς για το PlayStation 5 και τον Δεκέμβριο για το Xbox.

Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφορεί για PC, PlayStation 5 και Xbox Series κονσόλες.