Baldur's Gate 3: Βρέθηκε τι προκαλεί τα τεχνικά προβλήματα του patch 4

Ευτυχώς θα διορθωθούν με το Patch 5 πολύ σύντομα
28 Νοεμβρίου 2023 01:42
Baldur's Gate 3: Βρέθηκε τι προκαλεί τα τεχνικά προβλήματα του patch 4

Τις τελευταίες εβδομάδες οι παίκτες του Baldur's Gate 3 αναφέρουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε βαθμό που έκανε το παιχνίδι unplayable μετά το Act 3. Τα προβλήματα αυτά φαίνεται πως προκλήθηκαν από το Patch 4 που κυκλοφόρησε προ μερικών εβδομάδων.

H Larian Studios όμως εξήγησε σε δήλωσή της στο IGN τι προκάλεσε αυτά τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα και ο λόγος είναι απρόσμενος. Πρακτικά αυτό που φταίει είναι πως το παιχνίδι δεν μπορεί να "ξεχάσει" μερικές από τις πράξεις του παίκτη όπως κλοπές και απόπειρες βανδαλισμού και όταν φτάνει προς το τέλος του παιχνιδιού, μπουκώνει ο τεχνικός του τομέας. Αυτά είναι τα όσα δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στο Patch 4 εισαγάγαμε μια διόρθωση που θα εμπόδιζε τα Scrying Eyes στο Moonrise Towers να καλούν αμέσως τους φρουρούς σε εσάς όταν κλέβετε, ακόμα και αν ήσασταν κρυφοί ή αόρατοι για παράδειγμα."

"Αυτή η διόρθωση είχε την ακούσια συνέπεια να προκαλούνται απαρατήρητες κλοπές και πράξεις βανδαλισμού που παρέμεναν για πάντα κολλημένες στη διαδρομή 'με είδε κανείς', αντί να χρονομετρηθούν και να προχωρήσουν, όπως προβλέπεται. Ουσιαστικά, ο dungeon master σας - με την έννοια του πραγματικού κόσμου - σκέφτεται συνεχώς για τις πράξεις κλοπής και βίας που συνεχίζει να κάνει ο παίκτης, χωρίς ποτέ να προχωρά ή να τις προφέρει λεκτικά. Το σκέφτεται επ' άπειρον.

"Αυτές οι απαρατήρητες και αιώνια ενεργές πράξεις κλοπής και βίας τελικά καθήλωσαν το παιχνίδι. Όσο περισσότερο ο παίκτης διαπράττει αυτές τις πράξεις, τόσο περισσότερο το παιχνίδι προσπαθεί να τα κρατήσει όλα αυτά ενημερωμένα και στη μνήμη του, και έτσι αρχίζουν να συμβαίνουν όλο και περισσότερες επιβράδυνσεις. Ουσιαστικά, ο dungeon master αδυνατεί να λειτουργήσει. Μέχρι το Act 3 αυτό προκαλούσε προβλήματα επιβράδυνσης, τα οποία μετά από κάποιες έρευνες είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να πούμε ότι τα λύσαμε στο Patch 5, το οποίο βρίσκεται σε φάση δοκιμών και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα".

Τα ευχάριστα νέα είναι όμως ότι στο Patch 5 που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα, αυτό το πρόβλημα θα διορθωθεί. Την ίδια ώρα η Larian Studios ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της Xbox έκδοσης του Baldur's Gate 3 στα The Game Awards 2023.