ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθυστερεί η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Έχουμε ακόμη μήνες μπροστά μας
19 Ιουλίου 2023 16:30
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθυστερεί η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Παρόλο που η Microsoft κατάφερε να λύσει όλα τα εμπόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν τη λήξη της αρχικής διορίας που όριζε το συμβόλαιο για την εξαγορά της Activision Blizzard, τελικά δεν κατάφερε να τα βρει έγκαιρα και με τη βρετανική CMA.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες ο αμερικανικός κολοσσός έλαβε αναβολή δύο μηνών από το δικαστήριο εφέσεων CAT για να βρει παρασκηνιακά μια μέση λύση με τη CMA. Το αίτημα αυτό το έκαναν από κοινού οι δύο πλευρές, αμέσως μετά την ήττα της αμερικανικής FTC στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Εν τέλει, λοιπόν, η Microsoft αποφάσισε να σεβαστεί το βέτο του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν ολοκλήρωσε την εξαγορά στις 18 Ιουλίου που ήταν η προηγούμενη διορία, χωρίς και αυτό το 'ΟΚ'. Αντ’ αυτού, συμφώνησε με την Activision Blizzard να επεκτείνουν την προθεσμία, με τη νέα διορία να έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου του 2023. Όπως φαίνεται, λοιπόν, η υπόθεση που έχει τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα από τις αρχές του περασμένου έτους, έχει ακόμη κάποιους μήνες μπροστά της.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο Phil Spencer έγραψε:

Η Microsoft και η Activision Blizzard παρέτειναν την προθεσμία για τη συμφωνία συγχώνευσης έως τις 18/10. Είμαστε αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της εξαγοράς και ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες παντού.

Να σημειωθεί πως το νέο συμφωνητικό έχει πλέον πολύ πιο τσουχτερή ποινή ακύρωσης. Ειδικότερα, αν η Microsoft δεν καταφέρει να εξαγοράσει τη publishing εταιρία μέχρι τον Οκτώβριο, θα αναγκαστεί να πληρώσει στην Activision Blizzard 5 δισεκατομμύρια δολάρια.