GTA 6: Δε θα δικαστεί ο 18χρόνος hacker που τα έβγαλε όλα στη φόρα

Έπειτα από αξιολόγηση ψυχιάτρων
15 Ιουλίου 2023 21:18
GTA 6: Δε θα δικαστεί ο 18χρόνος hacker που τα έβγαλε όλα στη φόρα

Πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε γίνει μια από τις μεγαλύτερες διαρροές όλων των εποχών στην gaming ιστορία, όταν ένας 17 χρόνος hacker από το Ηνωμένο Βασίλειο παραβίασε τις υποδομές της Rockstar Games και αποκάλυψε υπό ανάπτυξη gameplay πλάνα από το άκρως αναμενόμενο GTA 6.

Ο έφηβος ακουγόταν ότι ήταν μέλος της γνωστής hacking ομάδας Lapsus$ και είχε συλληφθεί ξανά εντός του 2022, για το hacking των υποδομών της Microsoft και της Nvidia.

Τελικά, ο πλέον ενήλικος Arion Kurta, ο οποίος ήταν να δικαστεί για 12 αδικήματα, μεταξύ των οποίων τρεις εκβιασμοί, δύο απάτες και έξι κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατάχρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού μέσου Reuters, ο hacker έχει "αξιολογηθεί από ψυχιάτρους ως μη ικανός να δικαστεί" και οι ένορκοι δεν θα αποφασίσουν αν είναι ένοχος, αλλά θα αποφασίσουν αν διέπραξε ή όχι τις πράξεις. Ο Kurtaj έχει προηγουμένως δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία απάτης και δύο αδικήματα βάσει του νόμου περί κατάχρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και για παραβίαση των όρων εγγύησης.

Για την ιστορία, η τεράστια διαρροή του GTA 6 περιλάμβανε πάνω από 90 screenshots και βίντεο. Ο Kurtaj τα είχε αποκτήσει μέσα από το Slack που χρησιμοποιούσε η Rockstar για τις εσωτερικές της επικοινωνίες, με τον hacker να στέλνει σε όλους τους υπαλλήλους της ένα απειλητικό μήνυμα μέσα από το οποίο ζητούσε λύτρα για να μην διαρρεύσει source κώδικα.