Red Dead Redemption Remastered: Φούντωσαν οι φήμες μετά τη νέα κίνηση της Rockstar

Προ των πυλών κάποια νέα έκδοση;
28 Ιουνίου 2023 12:48
Red Dead Redemption Remastered: Φούντωσαν οι φήμες μετά τη νέα κίνηση της Rockstar

Οι φήμες και οι εικασίες πως το πρώτο Red Dead Redemption θα επιστρέψει φούντωσαν για τα καλά, αφού 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η Rockstar προέβη σε μια αινιγματική κίνηση.

Συγκεκριμένα, μια ολοκαίνουργια καταχώρηση για την κυκλοφορία του Red Dead Redemption ανακαλύφθηκε στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας ηλικιακής ταξινόμησης παιχνιδιών της Κορέας. Η εν λόγω καταχώρηση έχει κωδικό “CC-NV-230615-001”, με το NV να αντιπροσωπεύει τα παιχνίδια για κονσόλες και το NP τα παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Red Dead Redemption δεν κυκλοφόρησε ποτέ για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αυτός είναι ένας λόγο που πολλοί εικάζουν πως πρόκειται για κάποιο remaster για όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες.

Φυσικά, η Rockstar Games και η Take-Two δεν έχουν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμη, οπότε μένει να δούμε τι ισχύει πραγματικά.

Για την ιστορία, το Red Dead Redemption κυκλοφόρησε το 2010 και αναπτύχθηκε από τη Rockstar San Diego. Είναι το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Red Dead, μετά το Red Dead Revolver του 2004. Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1911, κατά τη διάρκεια της παρακμής των αμερικανικών συνόρων και ακολουθεί τον John Marston, έναν πρώην παράνομο, ο οποίος αναγκάζεται από την κυβέρνηση να κυνηγήσει τα πρώην μέλη της συμμορίας του με αντάλλαγμα την ελευθερία της οικογένειάς του. Το παιχνίδι διαθέτει προοπτική τρίτου προσώπου και είναι open world, ενσωματώνοντας ένα σύστημα ηθικής για τις αποφάσεις των παικτών και τον Dead Eye μηχανισμό που την επιβράδυνση του χρόνου στο shooting.

Το παιχνίδι απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για τα γραφικά, τη μουσική, το voice acting, το gameplay και την ιστορία του. Παράλληλα, κέρδισε πολλά βραβεία Game of the Year από διάφορα μέσα, ενώ θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ. Είναι επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών όσον αφορά τις πωλήσεις, με περίπου 23 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν διατεθεί μέχρι το 2021. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για το PlayStation 3 και το Xbox 360, ενώ αργότερα βελτιώθηκε για το Xbox One X το 2018. Μετά το αρχικό του ντεμπούτο εμπλουτίστηκε και με διάφορα DLCs, συμπεριλαμβανομένου του Undead Nightmare, το οποίο πρόσθεσε ένα νέο single-player campaign με ζόμπι θεματολογία.