Φαίνεται πως υπάρχει next-gen έκδοση του Red Dead Redemption 2 αλλά τι απέγινε;

Αποκαλύψεων συνέχεια από το τεράστιο leak της Microsoft
19 Σεπτεμβρίου 2023 20:58
Φαίνεται πως υπάρχει next-gen έκδοση του Red Dead Redemption 2 αλλά τι απέγινε;

Το τεράστιο leak της Microsoft με όλα τα πλάνα της για την τρέχουσα και την επόμενη γενιά κονσολών του Xbox προκάλεσε "σεισμό' στη βιομηχανία αλλά και αναταραχή σε μία ακόμη κοινότητα: αυτή του Red Dead Redemption. 

Ανάμεσα στα δεκάδες έγγραφα που δημοσιεύθηκαν κατά λάθος αποκαλύπτουν ότι η Microsoft περίμενε την κυκλοφορία μιας next-gen έκδοσης του Red Dead Redemption 2, καθώς βρέθηκε μια σχετική καταχώρηση μέσα σε μια λίστα τίτλων που θα έρχονταν στο Xbox Game Pass και την είχαν μοιραστεί κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft. 

Η λίστα αυτή έχει ημερομηνία από τον Μάιο του 2022 και αναφέρει ότι το Red Dead Redemption 2 με την ένδειξη "D&D for gen9" θα κυκλοφορούσε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, δηλαδή μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, το "Gen9" αναφέρεται στην 9η γενιά κονσολών αυτή που διανύουμε δηλαδή των PS5 και Xbox Series X|S, ενώ το D&D σημαίνει ότι θα κυκλοφορούσε από την πρώτη μέρα στο Game Pass.

Επισήμως, η Rockstar Games δεν έχει ανακοινώσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του Red Dead Redemption 2 παρά το ότι πρόκειται για ένα διακαή πόθο όλων, τόσο αυτών που το έπαιξαν όσο και αυτών που θέλουν να το απολαύσουν με γραφικά τρέχουσας γενιάς στα PS5 ή τα Series X|S τους. 

Επίσης, να αναφέρουμε ότι είναι άγνωστο τι συνέβη σε αυτή την next-gen έκδοση του RDR 2 και ποια είναι πλέον τα πλάνα της Rockstar Games για αυτή. Για την ιστορία το Red Dead Redemption 2 κυκλοφόρησε το 2018 στα PS4 και Xbox One και έπειτα στο PC το 2019. Μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της Rockstar Games γενικότερα με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως