Red Dead Redemption: Η Rockstar έκανε από το πουθενά τεράστια αναβάθμιση στο PS5!

Κάτι που ζητούσε όλη η κοινότητα
04 Οκτωβρίου 2023 17:20
Red Dead Redemption: Η Rockstar έκανε από το πουθενά τεράστια αναβάθμιση στο PS5!

Στα μέσα του Αυγούστου, η Rockstar Games έφερε επιτέλους το πρώτο Red Dead Redemption στα PS4, PS5 και Nintendo Switch, επιτρέποντας σε πολλούς περισσότερους παίκτες να βιώσουν ολόκληρη την ιστορία του John Marston.

Βέβαια, παρόλο που οι περισσότεροι περίμεναν κάποιο remake ή remaster, η νέα αυτή έκδοση θα μπορούσε πιο εύστοχα να χαρακτηριστεί ως port, αφού οι τεχνικές αναβαθμίσεις ήταν λίγες πέρα από την υψηλότερη ανάλυση. Τώρα, από το πουθενά, η Rockstar φαίνεται πως άκουσε το feedback των παικτών, κυκλοφορόντας μια ενημέρωση-έκπληξη που φέρνει μια πάρα πολύ σημαντική αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, το Title Update 1.03 είναι διαθέσιμο για την PS4 έκδοση, κάνοντας την εμπειρία πάρα πολύ καλύτερη για όσους παίζουν το παιχνίδι στο PS5 μέσω backwards compatibility. Πλέον, οι κάτοχοι PS5 μπορούν να απολαύσουν το αριστουργηματικό Red Dead Redemption σε 4K ανάλυση και στα 60FPS! Η σχετική επιλογή μεταξύ 30FPS και 60FPS έχει προστεθεί στις ρυθμίσεις του τίτλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Rockstar και ένα βίντεο που δείχνει τον τίτλο να τρέχει στα 60FPS.

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη έκδοση του Red Dead Redemption κοστίζει €49.99. Πρόκειται για ένα port που επιμελήθηκε η ομάδα ανάπτυξης Double Eleven, το οποίο περιλαμβάνει μόνο το single-player campaign του παιχνιδιού, αλλά και το πακέτο επέκτασης Undead Nightmare.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά έρχεται και μερικές αναβαθμίσεις στον τεχνικό τομέα, με την ομάδα να έχει ενσωματώσει την προηγμένη upscaling τεχνολογία FSR 2.2 σε όλες τις πλατφόρμες για καλύτερο anti-aliasing. Στις ρυθμίσεις υπάρχει και η επιλογή για NVIDIA FXAA.