Γιατί είναι trending το Red Dead Redemption 3;

Όχι, δεν υπήρξε κάποια νέα ανακοίνωση
04 Σεπτεμβρίου 2023 12:05
Γιατί είναι trending το Red Dead Redemption 3;

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί λογαριασμοί υψηλού προφίλ στα social media ξεκίνησαν να διαδίδουν την πληροφορία πως "το Red Dead Redemption 3 επιβεβαιώθηκε". Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που έγινε trending και ξεκίνησε να συζητιέται από την ευρύτερη gaming κοινότητα.

Τι ακριβώς συνέβη όμως; Ανακοίνωσε όντως η Rockstar Games κάποιο sequel; Η σύντομη απάντηση είναι όχι, ωστόσο οι αναρτήσεις βασίζονται σε ένα όντως πραγματικό γεγονός. Ειδικότερα, εστιάζονται σε μια παλιότερη δήλωση του CEO της Take-Two, μητρικής εταιρίας της Rockstar. Ειδικότερα, ο Strauss Zelnick είχε επιβεβαιώσει εμμέσως πως το Red Dead θα συνεχιστεί, μιλώντας στο συνέδριο Virtual Global Interactive Entertainment Conference το Νοέμβριο του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό είχε ρωτηθεί αν τα βασικά franchises της εταιρίας έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής ή αν θεωρητικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μόνιμα, ανεξάρτητα από τις ευρύτερες αλλαγές στον κλάδο και τις διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η απάντησή του δεν είχε αφήσει και πολλά περιθώρια ερμηνείας, πρακτικά επιβεβαιώνοντας πως και το Red Dead θα συνεχιστεί. Ειδικότερα, ο Zelnick είχε τονίσει:

Αν ένα IP είναι πραγματικά, πραγματικά σπουδαίο, θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν ξέρω αν την είδατε, αλλά μόλις είδα τη νέα ταινία του Bond, που ήταν υπέροχη. Θεωρητικά θέλεις κάθε franchise να είναι σαν το James Bond.

Υπάρχουν ελάχιστα franchise στην ψυχαγωγία που μπορούν να ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, αλλά υπάρχουν. Και νομίζω ότι το GTA είναι ένα από αυτά, νομίζω ότι το Red Dead είναι ένα από αυτά, το NBA είναι προφανώς ένα από αυτά, επειδή το άθλημα του μπάσκετ θα συνεχίσει να υπάρχει.

Επομένως, όχι, δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη σχετικά με το western franchise της Rockstar Games, ωστόσο οι δηλώσεις του CEO της Take-Two από το 2021 είναι απολύτως λογικές. Με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το Red Dead Redemption 2 συγκαταλέγεται μαζί με το GTA V μέσα στα δέκα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών. Θα ήταν λοιπόν πραγματικά απίθανο ένα τόσο εμπορικό IP να εγκαταλειφθεί. Με την προσοχή της λατρεμένης ομάδας να είναι όμως στραμμένη πλήρως στο επόμενο GTA, καλό θα ήταν να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή!