Phil Spencer: «Το PlayStation είναι η μεγαλύτερη απειλή, πληρώνουν για να μην έρχονται παιχνίδια στο Xbox»

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής του Xbox
24 Ιουνίου 2023 10:33
Phil Spencer: «Το PlayStation είναι η μεγαλύτερη απειλή, πληρώνουν για να μην έρχονται παιχνίδια στο Xbox»

Στο πλαίσιο της δικής για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Activision Blizzard από το αμερικανικό FTC, ο Phil Spencer κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις για τη gaming βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό έκανε μερικές βαρύγδουπες δηλώσεις, τονίζοντας πως η Sony παλεύει ενεργά για να αποτρέψει την επιβίωση του Xbox.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft χαρακτήρισε το PlayStation ως έναν εχθρικό ανταγωνιστή, εστιάζοντας στα «δικαιώματα μπλοκαρίσματος» που πληρώνει συνέχεια για να μην κυκλοφορούν άλλες εταιρίες τα παιχνίδια τους στο Xbox. Ο Specner αναφέρθηκε στις πολυάριθμες χρηματικές συμφωνίες που κλείνει το PlayStation με άλλες εταιρίες για να μην αποφεύγουν ακόμη και τεράστια franchises το Xbox, όπως για παράδειγμα το Final Fantasy.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του στο δικαστήριο:

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την επιβίωση του Xbox είναι ότι η Sony πληρώνει ομάδες για να κρατήσει το περιεχόμενό τους μακριά από το Xbox.

Η κυκλοφορία παιχνιδιών μας στο PlayStation τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα έσοδα που βγάζουν από το περιεχόμενό μας για να υπογράφουν αποκλειστικά παιχνίδια τρίτων, για να τα αποκλείουν από την πλατφόρμα μας.

Μπορούν να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τα παιχνίδια που κυκλοφορούμε στην πλατφόρμα τους για να μπλοκάρουν την επιβίωση του Xbox. Αισθάνομαι ότι δίνω τη δυνατότητα σε έναν επιθετικό ανταγωνιστή να ενισχύει τις φιλοδοξίες του.

Κάθε φορά που κυκλοφορούμε ένα παιχνίδι στο PlayStation, με διαμοιρασμό 70-30, η Sony καταλαμβάνει το 30% των εσόδων που έχουμε στην πλατφόρμα της. Και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα μεταξύ άλλων εσόδων για να κάνουν πράγματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν την επιβίωση του Xbox στην αγορά.