Το Xbox δηλώνει ότι δεν αξίζει να κυνηγήσει το VR gaming προς το παρόν

Ο επικεφαλής των Xbox Game Studios μιλά εκτενώς για το πως η Microsoft βλέπει το VR gaming
20 Ιουνίου 2023 01:07
Το Xbox δηλώνει ότι δεν αξίζει να κυνηγήσει το VR gaming προς το παρόν

Για ακόμη μια φορά το Xbox επαναδιατυπώνει την διαφορετική στρατηγική που θα ακολουθήσει σε έναν ακόμη τομέα της gaming βιομηχανίας σε σχέση με τη Sony και το PlayStation και αυτό είναι το VR gaming. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Sony λανσάρισε το PlayStation VR2 καταφέρνοντας να πουλήσει πάνω από 600.000 τεμάχια, κάτι που ξεπέρασε τις αντίστοιχες πωλήσεις του πρώτου VR headset της στο ίδιο εύρος χρόνου. 

Σε μια νέα συνέντευξη του Matt Booty, επικεφαλής των Xbox Game Studios, δήλωσε πρακτικά πως η Microsoft δεν αξίζει να κυνηγήσει την αγορά του VR και του AR gaming καθώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό της, αν και η ίδια περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Booty ανέφερε ότι για να θεωρηθούν επιτυχημένα τα παιχνίδια του Xbox θα πρέπει να φτάσουνε περίπου 10 εκατομμύρια παίκτες, τέτοιοι αριθμό όμως, όπως ισχυρίζεται είναι άπιαστοι για το VR. 

Πάνω σε αυτό το στατιστικό αναφέρθηκε στον τομέα του VR και πώς δε θα κυνηγήσει να φέρει το δικό της VR headset προς το παρόν, όπως το PlayStation: "Νομίζω ότι για εμάς έχει να κάνει με το να περιμένουμε έως ότου υπάρξει το κοινό. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτά τα μεγάλα IPs που έχουν μετατραπεί σε συνεχιζόμενα franchises με μεγάλες κοινότητες."

Και συνέχισε αμέσως μετά τη σκέψη του λέγοντας τα εξής: "Έχουμε 10 παιχνίδια που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τους 10 εκατομμύρια παίκτες, που είναι ένα αρκετά μεγάλο επίτευγμα και νομίζω ότι αυτό είναι το μέγεθος που θέλουμε να δούμε εάν κάναμε κάτι τέτοιο και το AR και το VR απλώς δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτά τα μεγέθη."