Assassin's Creed Mirage: Με ποια άλλα AC παιχνίδια συγκρίνεται το μέγεθος του χάρτη του;

Θα είναι μικρότερο από τα τρία τελευταία Assassin's Creed
19 Ιουνίου 2023 23:57
Assassin's Creed Mirage: Με ποια άλλα AC παιχνίδια συγκρίνεται το μέγεθος του χάρτη του;

Το Assassin's Creed Mirage γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι θα κάνει μια συναρπαστική επιστροφή στις ρίζες του franchise, κάτι το οποίο είδαμε εκτενώς μέσα από gameplay πλάνα στο πρόσφατο Ubisoft Forward 2023 event, εν μέσω του Summer Game Fest. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι και το μέγεθος του παιχνιδιού θα ακολουθεί μια λιγότερο χαοτική προσέγγιση από τους τεράστιους χάρες των τριών τελευταίων RPG-oriented Assassin's Creed. 

Τώρα, μαθαίνουμε ακριβώς πόσο θα είναι το μέγεθος και δε θα έχει καμία σχέση με τα Assassin's Creed Origins, Assassin's Creed Odyssey και Assassin's Creed Valhalla. Ένας εκπρόσωπος της Ubisoft μιλώντας στο Easy Allies αποκάλυψε πόσο περίπου θα είναι το μέγεθος του χάρτη της Βαγδάτης που θα εξερευνήσουν οι παίκτες στο AC Mirage, καθώς θα είναι κοντά στο μέγεθος του Παρισιού του Assassin's Creed Unity και της Κωνσταντινούπολης στο Assassin's Creed Revelation

Έτσι όχι μόνο θα κάνει μια στροφή στην stealth προσέγγιση του gameplay αλλά και σε έναν πιο συμπυκνωμένο και λιγότερο χαοτικό open world από αυτούς που βίωσαν οι παίκτες στα Assassin's Creed μετά το 2017. 

Λίγα λόγια για το Assassin's Creed Mirage

Στα της πλοκής, το "Mirage" υπόσχεται μια αξέχαστη, αυτόνομη ιστορία που θα εξερευνήσει το ρόλο και τις αρχές του τάγματος όπως δεν ποτέ ξανά. Χρονολογικά είναι τοποθετημένο σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για τους Assassins όσο και για την περιοχή.

Η πρωτεύουσα του Χαλιφάτου των Αββασιδών είναι μια από τις πλουσιότερες, ποικίλες και προηγμένες πόλεις του τότε κόσμου, αλλά βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Ο λαός αρχίζει να επαναστατεί απέναντι στην διαφθορά και στην αυθαίρετη δικαιοσύνη και ως εκ τούτου η ροή της ιστορίας και οι ζωές όλων θα αλλάξουν. O Basim που ξεκινάει ως ένας απλός ληστής και αγκαλιάζεται από το τάγμα των Assassin’s θα έχει στο πλευρό του παιδικούς του φίλους και άλλους Hidden Ones, προσπαθώντας να βρει νόημα στη ζωή του, αλλά και λύση για τους εφιάλτες που τον στοιχειώνουν.

Επιστρέφοντας στα του gameplay, το Parkour του Assassin’s Creed Mirage περιγράφεται ως μια εμπειρία που είναι εύκολα προσβάσιμη και εύκολο να γίνει “master”, με όλη την πόλη να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να το εξυπηρετεί. Το βασικό gameplay loop του Mirage είναι το εξής: Έρευνα, Κυνήγι, Χτύπημα και Διαφυγή. Πρόκειται για κάτι που γνωρίζουν καλά, δηλαδή, οι fans των παλιότερων τίτλων.

Θέλοντας, όμως, να δώσει έμφαση στο stealth, η ομάδα ανάπτυξης έκανε ριζικές αλλαγές στους NPCs και στο σύστημα ανίχνευσης του παίκτη, βελτίωσε τις αντιδράσεις της AI και δημιούργησε νέα animations. Πέρα από το hidden blade που θα έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και το σπαθί και το dagger του, ο Basim θα έχει στη διάθεσή του και πέντε εργαλεία, όπως smoke bombs για γρήγορη διαφυγή, τυφλώνοντας τους εχθρούς, blowdarts για να βάζει για ύπνο τους φρουρούς, μαχαιράκια για εξάλειψη στόχων από απόσταση, κ.α.. Το combat υπάρχει κυρίως ως εναλλακτική λύση αν όλα στραβώσουν, αφού ο Basim είναι κυρίως ένας αθόρυβος, φονικός assassin. Ωστόσο, το στυλ μάχης του είναι πιο γρήγορο και άμεσο, με την ομάδα να έχει ετοιμάσει νέα animations για να το υποστηρίξει.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου του 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, Stadia, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.