Assassin’s Creed Mirage: Δείτε 8 λεπτά 4K πλάνων με vibes «παλιού καλού» Assassin's Creed

Καθώς και το story trailer του τίτλου
12 Ιουνίου 2023 21:00
Assassin’s Creed Mirage: Δείτε 8 λεπτά 4K πλάνων με vibes «παλιού καλού» Assassin's Creed

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Ubisoft παρουσίασε αναλυτικά το Assassin’s Creed Mirage στο Ubisoft Forward σόου της που μόλις πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες. Στο πλαίσιό του είδαμε ένα χορταστικό gameplay απόσπασμα διάρκειας περίπου 10 λεπτών, καθώς και το story trailer του τίτλου.

Η ομάδα των Unboxholics είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια ειδική κεκλισμένων των θυρών παρουσίαση του τίτλου από τους δημιουργούς του, οπότε παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα όσα μάθαμε για το παιχνίδι, καθώς και τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο Ubisoft Forward.

Από την πρώτη στιγμή, στόχος της Ubisoft με το Mirage ήταν να τιμήσει τα πρώτα Assassin’s Creed παιχνίδια και να πάει πίσω σε αυτό που σημαίνει να είσαι πραγματικά Assassin. Έτσι, οι βασικοί πυλώνες της εμπειρίας είναι το Parkour, το Stealth και τα Assassinations.

Ωστόσο, η επιστροφή στις ρίζες δεν έχει να κάνει μόνο με το gameplay, αλλά και με την πόλη. Το Mirage επιστρέφει λοιπόν στην περιοχή που άρχισαν όλα, στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, η δράση του λαμβάνει χώρα στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα. Το μέγεθος της πόλης είναι παρόμοιο με το Παρίσι του Unity ή την Κωνσταντινούπολη του Revelations. Οι developers περιγράφουν την Βαγδάτη ως τον τέλειο παιδότοπο για έναν Assassin, αφού επιτρέπει το parkour στις στέγες και σε στενά δρομάκια και το κυνήγι των στόχων του από το σκοτάδι.

Περνώντας στην αφήγηση, το Mirage υπόσχεται μια αξέχαστη, αυτόνομη ιστορία που θα εξερευνήσει το ρόλο και τις αρχές του τάγματος όπως δεν ποτέ ξανά. Χρονολογικά είναι τοποθετημένο σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για τους Assassins όσο και για την περιοχή.

Η πρωτεύουσα του Χαλιφάτου των Αββασιδών είναι μια από τις πλουσιότερες, ποικίλες και προηγμένες πόλεις του τότε κόσμου, αλλά βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Ο λαός αρχίζει να επαναστατεί απέναντι στην διαφθορά και στην αυθαίρετη δικαιοσύνη και ως εκ τούτου η ροή της ιστορίας και οι ζωές όλων θα αλλάξουν. O Basim που ξεκινάει ως ένας απλός ληστής και αγκαλιάζεται από το τάγμα των Assassin’s θα έχει στο πλευρό του παιδικούς του φίλους και άλλους Hidden Ones, προσπαθώντας να βρει νόημα στη ζωή του, αλλά και λύση για τους εφιάλτες που τον στοιχειώνουν.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το story trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα για να πάρετε μια γεύση από την πλοκή και τους χαρακτήρες του Mirage.

Επιστρέφοντας στα του gameplay, το Parkour του Assassin’s Creed Mirage περιγράφεται ως μια εμπειρία που είναι εύκολα προσβάσιμη και εύκολο να γίνει “master”, με όλη την πόλη να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να το εξυπηρετεί. Το βασικό gameplay loop του Mirage είναι το εξής: Έρευνα, Κυνήγι, Χτύπημα και Διαφυγή. Πρόκειται για κάτι που γνωρίζουν καλά, δηλαδή, οι fans των παλιότερων τίτλων.

Θέλοντας, όμως, να δώσει έμφαση στο stealth, η ομάδα ανάπτυξης έκανε ριζικές αλλαγές στους NPCs και στο σύστημα ανίχνευσης του παίκτη, βελτίωσε τις αντιδράσεις της AI και δημιούργησε νέα animations. Πέρα από το hidden blade που θα έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και το σπαθί και το dagger του, ο Basim θα έχει στη διάθεσή του και πέντε εργαλεία, όπως smoke bombs για γρήγορη διαφυγή, τυφλώνοντας τους εχθρούς, blowdarts για να βάζει για ύπνο τους φρουρούς, μαχαιράκια για εξάλειψη στόχων από απόσταση, κ.α.. Το combat υπάρχει κυρίως ως εναλλακτική λύση αν όλα στραβώσουν, αφού ο Basim είναι κυρίως ένας αθόρυβος, φονικός assassin. Ωστόσο, το στυλ μάχης του είναι πιο γρήγορο και άμεσο, με την ομάδα να έχει ετοιμάσει νέα animations για να το υποστηρίξει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χορταστικό gameplay βίντεο που δόθηκε στα φώτα της δημοσιότητας για να πάρετε μια γεύση από το πώς το Mirage επιστρέφει στις ρίζες της σειράς.

Για την ιστορία, το project αναπτύσσεται από την Ubisoft Bordeaux, μια νέα ομάδα που ιδρύθηκε το 2017 και απαρτίζεται από περίπου 400 developers. Στο πλευρό της έχει βέβαια και 12 co-development studios απ’ όλο τον κόσμο, από την Ubisoft Shanghai μέχρι την Ubisoft Quebec και Ubisoft Montreal.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου του 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Stadia, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+.