Η Microsoft σκέφτεται να κλείσει την εξαγορά της Activision-Blizzard χωρίς την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου!

Εξετάζει ακόμη και ακραίες λύσεις
02 Ιουνίου 2023 22:51
Η Microsoft σκέφτεται να κλείσει την εξαγορά της Activision-Blizzard χωρίς την άδεια του Ηνωμένου Βασιλείου!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα νέο ρεπορτάζ από το μέσο MLex, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πηγές του, η Microsoft προσέλαβε ακόμη περισσότερους δικηγόρους, αναθέτοντάς του να εξερευνήσουν τρόπους για να ολοκληρωθεί η τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, ακόμη και μετά την απαγόρευση από τη CMA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Microsoft ακούγεται πως εξετάζει ακόμη και ακραίες επιλογές, όπως η απόσυρση της Activision Blizzard από το Ηνωμένο Βασίλειο για κάποια άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της CMA και ότι τα παιχνίδια της θα κυκλοφορούσαν στην εν λόγω αγορά μέσω κάποιου αντιπροσώπου.

Στην πιθανότητα αυτή αναφέρθηκε και το εξαιρετικά έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg, το οποίο έφερε στα φώτα της δημοσιότητας κι άλλες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Καγκελάριο του Θησαυροφυλακίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την πολιτική ορολογία, πρόκειται για ένα πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πρακτικά ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών και δίνει αναφορά στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Πρόσφατα, μετά το βέτο στη Microsoft, ο Hunt είχε τονίσει εμφατικά ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι μεν ανεξάρτητες, αλλά πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην χώρα, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση της CMA.

Ο Πρόεδρος της Microsoft αναμένεται να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση και να τονίσει στον Hunt τα οφέλη που θα έφερνε η εξαγορά για τους παίκτες. Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μπλοκάρει τη συγχώνευση έρχεται σε αντίθεση με την έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ο Smith πιστεύει ότι δείχνει ότι η ΕΕ αποτελεί ένα πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εμπιστευτικές συζητήσεις μεταξύ του Smith, του Hunt και άλλων αξιωματούχων θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του London Tech Week.

Για την ιστορία, η Microsoft έχει ξεκινήσει ήδη τη νομική διαδικασία της έφεσης, με προγραμματισμένη ακρόαση για την εβδομάδα που αρχίζει στις 24 Ιουλίου. Το αν θα περιμένει μέχρι τότε ή το αν θα ολοκληρώσει την εξαγορά αγνοώντας το ‘όχι’ της CMA μένει να το δούμε.

Φυσικά, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.