Τα νέα Zelda από εδώ και πέρα θα είναι σαν το Tears of the Kingdom

Αυτό θα είναι το νέο format
22 Μαΐου 2023 20:30
Τα νέα Zelda από εδώ και πέρα θα είναι σαν το Tears of the Kingdom

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom κυκλοφόρησε πρόσφατα, απολαμβάνοντας ανεπανάληπτη επιτυχία, αφού έσπασε ρεκόρ για το franchise, με 10 εκατομμύρια πωλήσεις στις τρεις πρώτες του μέρες στα ράφια των καταστημάτων. Σε μια σχετικά σπάνια απόφαση για τα δεδομένα της σειράς, το παιχνίδι είναι άμεσο sequel του Breath of the Wild και δανείζεται την φόρμουλά του, εμπλουτίζοντάς την όμως περαιτέρω, με πολλούς νέους gameplay μηχανισμούς.

Αν δεν ήταν ήδη ξεκάθαρο, λοιπόν, απ’ εδώ και πέρα τα Zelda παιχνίδια θα ακολουθούν το format που καθιερώθηκε με το Breath of the Wild και βελτιώθηκε με το Tears of the Kingdom. Όπως συνέβη και με το Ocarina of Time, η Nintendo θεωρεί πως έχει βρει μια νέα φόρμουλα για να βασίσει τα επόμενα κεφάλαια του αγαπητού franchise.

Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Game Informer, ο παραγωγός της σειράς Eiji Aonuma, τόνισε:

Με το Ocarina of Time, νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι δημιουργήσαμε ένα format για πολλούς τίτλους του franchise που ακολούθησαν. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, αυτό ήταν λίγο περιοριστικό για εμάς. Ενώ πάντα στοχεύουμε στο να δίνουμε στον παίκτη ελευθερίες ορισμένων ειδών, υπήρχαν πράγματα που αυτό το format δεν τα επέτρεπε, για να δώσει πραγματική ελευθερία στον κόσμο.

Φυσικά, η σειρά συνέχισε να εξελίσσεται μετά το Ocarina of Time, αλλά νομίζω ότι είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι τώρα που φτάσαμε στο Breath of the Wild και στο νέο είδος του πιο ανοιχτού gameplay και της περισσότερης ελευθερίας που προσφέρει. Ναι, νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε, ότι δημιούργησε ένα νέο format για να προχωρήσει η σειρά στο μέλλον.

Το Tears of the Kingdom κυκλοφόρησε στις 12 Μαΐου 2023 αποκλειστικά για το Nintendo Switch και ήδη έγινε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς όσον αφορά τις πωλήσεις παγκοσμίως. Παράλληλα, ο τίτλος αναμένεται να είναι και μια από τις υποψηφιότητες για τα Game of the Year βραβεία σε μερικούς μήνες από τώρα.

Τόσο το Xbox όσο και το PlayStation έδωσαν συγχαρητήρια στη Nintendo για το launch, όπως σας ενημερώσαμε, ενώ υπήρξαν μέχρι και ουρές από τους gamers για να παραλάβουν τα πρώτα retail αντίτυπα. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βίντεο των Unboxholics με τις εντυπώσεις του Γιώργου Πρίτσκα και του Σάκη Καρπά, πατώντας εδώ.