The Legend of Zelda ταινία: Ο σκηνοθέτης της θέλει να μοιάζει σαν “live-action ταινία του Miyazaki“

Ο φιλόδοξος στόχος του Wes Ball για την live-action μεταφορά του θρυλικού videogame
06 Δεκεμβρίου 2023 20:39
The Legend of Zelda ταινία: Ο σκηνοθέτης της θέλει να μοιάζει σαν “live-action ταινία του Miyazaki“

Αναμφίβολα στις κινηματογραφικές διασκευές που δεν περίμεναμε ότι θα δούμε συγκαταλέγεται αυτής της live-action ταινίας του The Legend of Zelda, η οποία θα είναι σε συμπαραγωγή της Sony Pictures και της Nintendo

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε το όνομα του σκηνοθέτη Wes Ball, ο οποίος ανέλαβε το εγχείρημα έχοντας στις πλάτες του την τριλογία των "Maze Runner" και πρόσφατα το "Kingdom of the Planet of the Apes" που θα βγει στις αίθουσες το 2024. Σε νέα του συνέντευξη στο Entertainment Weekly για την ταινία Legend of Zelda αναφέρθηκε στον φιλόδοξο στόχο που θέλει να καταφέρει όσον αφορά το ύφος της. 

Η δική του κινηματογραφική βερσιόν του Zelda θέλει να μη μοιάζει στον "επόμενο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" -όπως πολλοί fans νόμιζαν ότι θα είναι- αλλά περισσότερο σαν μια "live-action ταινία του Hayao Miyazaki".

Περιγράφοντας το όραμά του είπε πως "το φανταζόμουν σαν μια φοβερή περιπέτεια φαντασίας που δεν θα είναι σαν το Lord of the Rings, αλλά κάτι ξεχωριστό. Πάντοτε έλεγα ότι θα ήθελα να δω μια live-action Miyazaki ταινία. Αυτόν τον θαυμασμό και την ιδιοτροπία που φέρνει στα πράγματα, θα ήθελα πολύ να δω κάτι τέτοιο".

"Θα είναι φοβερή", συνέχισε λέγοντας ο Ball. "Όλη μου η ζωή οδήγησε σε αυτή τη στιγμή. Μεγάλωσα με το Zelda και νομίζω ότι είναι η πιο σημαντική ιδιοκτησία που είναι ανεκμετάλλευτο IP, αν θέλετε. Οπότε δουλεύουμε πολύ σκληρά για να κάνουμε κάτι. Δεν προσπαθούμε να το κάνουμε απλώς επειδή μπορούμε. Θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό". Στο σενάριο της ταινίας ο Ball θα έχει τη βοήθεια του Derek Connolly του Jurassic World. 

Και μέσα σε όλα αυτά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιος θα παίξει ως "Link" και ποια ως "Zelda" στην ταινία, ενώ ούτε υπήρξαν φήμες γύρω από ένα επικρατέστερο όνομα. Οι fans θα ήθελαν βέβαια να δουν τον Tom Holland ως Link και την Emma Watson ως Zelda σύμφωνα με τα πιο διάσημα "fan castings", ενώ ο ράπερ Machine Gun Kelly έριξε τον εαυτό του ως υποψήφιο δηλώνοντας τεράστιος fan του franchise.